avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 930 soluții astăzi
Forum Activitate Allsys

Activitate Allsys

RaduGabriel a scris:
Sa inteleg ca pot lua autorizatia si ca persoana fizica si apoi pot sa imi deschid o firma pe acest domeniu de activitate ( eu fiind autorizat deja ). Dupa care trebuie doar sa obtin autorizatia de la IGP pentru firma ?

nu! faceti confuzie! firmele se autorizeaza in baza unei scheme de personal, unde directorul tehnic trebuie sa indeplineasca toate conditiile necesare avizarii IGPR. dumneavoastra, initial avizat ca PFA, nu indepliniti aceste criterii. in general, directorul tehnic al unei firme avizate trebuie sa faca dovada specializarii in domeniul electric, electronic, electrotehnic - studii superioare. pe cand, la PFA, aces lucru nu este obligatoriu. sunt suficiente studiile medii.

succes!
kres a scris:

pot obtine licenta de la Politie in conditiile in care nu am studii tehnice si fac un curs de instalatori?

trebuie sa dovediti calificarea dobandita intr-un profil electric. avizarea PFA-urilor este asemanatoare cu cavizarea firmelor. astfel, pentru a obtine autorizatia IGPR fara drept de proiectare aveti nevoie de studii medii si curs de tehnician DVSCAM la ARTS. pentru a obtine si dreptul de proiectare, aveti nevoie de studii superioare in domeniul electric, electrotehnic, e.t.c. impreuna cu cele doua cursuri de la ARTS: curs de ingineri si curs de proiectant.. documentatia necesara avizarii este disponibila pe situl www.politiaromana.ro

succes!
aruaina a scris:

In att D-lui Marian,

Ma intereseaza subiectul de mai sus, care ma ajuta intr-un fel.Deoarece doresc sa deschid si eu o firma pentru acest domeniu.Insa as dori sa intreb, ce cod caen i se atribuie vanzarii/comercializarii acestor sisteme de alarma intr-un magazin fara instalare?
Pentru ca cei de la Registru Comertului nu mi-au dat ceva concret, mi-au spus ca se atribuie codurile caen 4742 si 4743.Corespund aceste coduri?
Multumesc si astept raspuns!

Buna ziua!

Aveti nevoie si de urmatoarele codri CAEN
8020 - Activităţi de servicii privind sistemele de securizare
7112 – activităţi de inginerie şi consultanţă tehnică legate de acestea (pentru activitatea de proiectare) şi
4321 – lucrări de instalaţii electrice

Cadrul legal pentru Licentierea societatilor comerciale in domeniul sistemelor de securitate: [ link extern ]

Succes!