Bine v-am regasit.Am o rugaminte. cine ma poate lamuri privind ce acte trebuiesc pt a fi scutiti de impozitul pe cladiri?
Mentionez ca din 2O ap.dintr-o scara 17 au fost reabilitate, ce acte trebuiesc din partea firmei care a facut reabilitarea,pt depunerea dosarului catre primarie,pt acordul scutirii impzitului pe cladire?
Nu s-a facut contract cu asociatia de proprietari,ci individual.
Este necesar si certificatul energetic?
Va rog respectuos, a-mi lista exact ce acte sunt necesare.
Buna ziua,va rog sa ma ajutati in urmatoarea situatie.
Vreau sa infiintez o asociatie de proprietari. Majoritatea utilitatilor se platesc individual.Liftul nu este pus in functiune, femeie de servici nu este in bloc
In situatia in care utilitatile se platesc individual este necesara totusi infiintarea asociatiei de proprietari? Ce ma sfatuiti?
Cum sa demarez lucrurile?
Sunt administrator atestat, dar mai am nevoie si de ajutorul DV. e prima asociatie pe care vreau sa o administrez. contez pe experienta dv.
deci sa inteleg ca situatia de activ-pasiv se poate tine chiar daca nu exista cenzor.ok. de acord , dar aceasta nu este verificata de catre cineva.
va rog daca imi puteti da niste articole din lege, prin care sa o o atentionam conducerea, sa-si indeplineasaca atributiile , referitor la cele sesizate de mine.
daca adunarile generale nu sau tinut de ani buni, va dati si dv seama ce fel de conducere avem.
eu contez si pe sprijinul dv. care de fiecare data s-a dovedit a fi oportun.
@goe 07
ma lasati sa cred ca orasul nostru , constanta , e in top cu neregulile.trebuie sa luam atunci masuri pt asta , si sa iesim la lumina.
m-am tot uitat pe postarile altor utilizatori, si am constatat ca, unele asociatii de proprietari functioneaza pe langa lege.
netinerea adunarilor generale, si mai ales lipsa cenzorului este ceva ce nu iti poti inchipui ca intr-adevar este real.
cu o problema asemanatoare se confrunta si asociatia noastra, si pe langa asta, listele de plata se afiseaza abia dupa 1 luna , de cand sunt trimise facturile de catre furnizori. deci data afisarii listei de plata coincide cu data scadenta de plata a facturilor.
de ex. factura radet a venit pe data de 31 martie , ieri s-a afisat lista de plata.
dupa cat stiu lista de plata trebuie afisata dupa 5 zile de la data emiterii ultimei facturi.
totodata ma intreb- exista situatia de activ-pasiv daca nu exista cenzor?