avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Activitate anonima30

Activitate anonima30

apare in contract art 7-raspundere contractuala:
"Daca una dintre parti nu a executat oricare din obligatiile ce ii reveneau potrivit contractului, cealalta parte, sub rezerva executaruu propriilor obligatii, este indreptatita la una din urmatoarele cai de a ctiune:
- sa ceara executarea obligatiilor celeilate parti;
-sa acorde un termen suplimentar, de o durata rezonabila, pentru executarea obligatiilor celeilalte parti;
-sa declare contractul reziliat de plin drept, daca cealalta parte prin neexecutarea oricareia dintre obligatii ce-i reveneau prin contract constituie o incalcare esentiala a acestuia.
In vederea repararii integrale a prejudiciului cauzat unei parti din culpa sa, cealalta parte are a raspunde cu daune.
Forta majora apara de raspunderea parte care o invoca, cu conditia notificarii scrise a celeilalte parti in termen de 2 zile de la producerea cazului de forta majora.
Orice neintelegere intre partile semnatare , decurgand din incheierea, interpretarea sau executarea prezentului contract sau in legatura cu acesta, se va solutiona pe cale amiabila."

eu as dori sa renunt la contract si sa nu achit taxa de 250 euro si sa imi pot recupera cei 100 lei.
buna,
am si eu o intrebare, am incheiat ieri un contract cu o agentie de modeling, agentia urmeaza sa-mi faca un album foto pe care sa il promoveze si sa ma cheme la diverse evenimente, eu ar trebui sa achit o suma de 250 euro, am dat ieri avans 100 lei si restul trebuie sa ii dau in 2 saptamani cand va avea loc si sedinta foto. Problema a fost ca ei m-au luat de pe strada, nu am avut timp sa caut informatii despre firma, m-au vrajit frumos, cand am ajuns acasa am cautat pe internet si ama descoperit ca firma este unu dubioasa si ca dupa ce iti fac poze nu te mai cauta pentru nici un eveniment.Acum vreau sa reziliez contractul si sa imi recuperez banii, pot face lucru acesta chiar daca am semnat contractul? a trecut putin timp si ei nu mi-au oferit nici un serviciu, am sanse legale? din cate stiu eu poti renunta la un contract in 10 zile pe cale amilabila daca nici una din parti nu a folosit serviciile.
multumesc, astept raspunsuri