avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 745 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... pot rezilia un contract la 1 zi dupa ce l-am incheiat?
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

pot rezilia un contract la 1 zi dupa ce l-am incheiat?

buna,
am si eu o intrebare, am incheiat ieri un contract cu o agentie de modeling, agentia urmeaza sa-mi faca un album foto pe care sa il promoveze si sa ma cheme la diverse evenimente, eu ar trebui sa achit o suma de 250 euro, am dat ieri avans 100 lei si restul trebuie sa ii dau in 2 saptamani cand va avea loc si sedinta foto. Problema a fost ca ei m-au luat de pe strada, nu am avut timp sa caut informatii despre firma, m-au vrajit frumos, cand am ajuns acasa am cautat pe internet si ama descoperit ca firma este unu dubioasa si ca dupa ce iti fac poze nu te mai cauta pentru nici un eveniment.Acum vreau sa reziliez contractul si sa imi recuperez banii, pot face lucru acesta chiar daca am semnat contractul? a trecut putin timp si ei nu mi-au oferit nici un serviciu, am sanse legale? din cate stiu eu poti renunta la un contract in 10 zile pe cale amilabila daca nici una din parti nu a folosit serviciile.
multumesc, astept raspunsuri
Cel mai recent răspuns: anonima30 , utilizator 23:20, 30 Aprilie 2011
cititi cu atentie contractul pe care l-ati incheiat la sectiunea clauze reziliere si veti vedea daca si ce in mod puteti rezilia contractul.
apare in contract art 7-raspundere contractuala:
"Daca una dintre parti nu a executat oricare din obligatiile ce ii reveneau potrivit contractului, cealalta parte, sub rezerva executaruu propriilor obligatii, este indreptatita la una din urmatoarele cai de a ctiune:
- sa ceara executarea obligatiilor celeilate parti;
-sa acorde un termen suplimentar, de o durata rezonabila, pentru executarea obligatiilor celeilalte parti;
-sa declare contractul reziliat de plin drept, daca cealalta parte prin neexecutarea oricareia dintre obligatii ce-i reveneau prin contract constituie o incalcare esentiala a acestuia.
In vederea repararii integrale a prejudiciului cauzat unei parti din culpa sa, cealalta parte are a raspunde cu daune.
Forta majora apara de raspunderea parte care o invoca, cu conditia notificarii scrise a celeilalte parti in termen de 2 zile de la producerea cazului de forta majora.
Orice neintelegere intre partile semnatare , decurgand din incheierea, interpretarea sau executarea prezentului contract sau in legatura cu acesta, se va solutiona pe cale amiabila."

eu as dori sa renunt la contract si sa nu achit taxa de 250 euro si sa imi pot recupera cei 100 lei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum reziliez un contract cu o agentie de modelling? anca12345 anca12345 Buna ziua,as vrea sa-mi dati cateva explicatii la ce ar trebui sa fac.In vara anului trecut m-am inscris la o agentie de modelling in bucuresti dupa ce am fost ... (vezi toată discuția)
Posibil inselaciune cu acte in regula opsimmary opsimmary Buna ziua! Imi cer scuze pt povestea mult prea lunga. Situatia cu care ma confrunt este urmatoarea: - am fost \\"selectata\\" pe strada de o persoana de la o ... (vezi toată discuția)
Inselaciune agentie de modeling lazealiviu lazealiviu Am o problema cu o agentie de modeling. Am semnat un contract cu o agentie de modeling, care este total in dezavantajul meu, in sensul ca ma obliga sa achit o ... (vezi toată discuția)