avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 744 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Inselaciune agentie de modeling
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Inselaciune agentie de modeling

Am o problema cu o agentie de modeling.
Am semnat un contract cu o agentie de modeling, care este total in dezavantajul meu, in sensul ca ma obliga sa achit o suma de 200 euro pentru crearea unui album foto ce cuprinde 15 poze.
Initial, la semnarea contractului (pe care nu l-am citit indeajuns la semnare) am fost inselat in sensul ca mi s-a promis, verbal, ca voi beneficia de cursuri de formare, de promovare pentru aceasta suma de bani.
Din aceasta suma am achitat 50 euro. Restul sumei nu l-am achitat si am primit o notificare de la un anume cabinet de avocatura sa achit aceasta suma, daca nu voi fi actionat in justitie.
Problema ar fi ca eu ma consider inselat si doresc sa reziliez acest contract care are data finala anul viitor(are durata de 1 an).
Cum as putea face acest lucru?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 01:18, 26 Decembrie 2010
Contractul poate fi reziliat, numai in anumite conditii. Trebuie vazut ce anume specifica acest contract, in ansamblu, pentru a putea stabili in ce context aspectul relatat poate reprezinta sau nu, o clauza abuziva.
In general,astfel de greseli,cand o persoana"semneaza ca primarul",pot duce la daune.
Trebuie vazut continutul contractului pentru a putea fi emisa o parere in cunostinta de cauza.
Banuiesc,ca acesta este in favoarea respectivei firme,pentru ca s-au mai intamplat situatii din acestea.
Pe de alta parte,dvs,nu puteti invoca in aparare,ca nu ati citit cu atentie continutul contractului si nici necunoasterea legii
Da, din moment ce ati semnat contractul acesta nu poate fi reziliat decat in conditiile expuse in acesta.
Trebuia sa aveti grija ce semnati.

Insa nu inteleg ceva.
Daca nu mai doriti sa faceti albumul poate ca ar exista o sansa.
Este ca si cum vreti sa va schimbati meseria.

Problema nu se pune la modul ca ati fost inselat ci doar ca ati vrea sa va schimbati meseria.Este doar o idee dar ar putea sa tina in conditiile in care nu sunt prevazute alte clauze de reziliere cu daune interese.
Incercati sa mergeti cu contractul la un avocat ca sa il analizeze din toate punctele de vedere.

Daca promisiunile cu acele cursuri nu sunt prevazute in scris in contract nu veti putea sa dovediti in instanta ca nu si-au respectat obligatiile juridice.
Ultima modificare: Vineri, 24 Decembrie 2010
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Daca puteti lua legatura cu alte persoane care au incheiat un contract asmenanator si eventual ,fata de care firma de modeling nu si-a indeplini obligatiile de scolarizare sau alte obligatii din contract ,ar fi o posibilitate...
Ultima modificare: Sâmbătă, 25 Decembrie 2010
Radu Gabrian, Mediator
Da,este o idee buna dar depinde daca instanta va intelege sa incuvinteze si alte probe in afara de proba cu inscrisuri.

Alte discuții în legătură

Pot rezilia un contract la 1 zi dupa ce l-am incheiat? anonima30 anonima30 buna, am si eu o intrebare, am incheiat ieri un contract cu o agentie de modeling, agentia urmeaza sa-mi faca un album foto pe care sa il promoveze si sa ma ... (vezi toată discuția)
Contract legal sau "smecherie" legala MAR_S MAR_S Buna seara tuturor! Iata ce mi s-a intamplat in urma cu trei luni de zile. Aflandu-ma in zona Obor, am zis sa intru putin prin magazin. Nici nu apuc sa intru ... (vezi toată discuția)
Inselaciune alinamaria92 alinamaria92 buna ziua! acum mai putin de un an am facut un contract cu o agentie iar pentru inscriere a trebuit sa dau o suma de bani; contractul nu a expirat inca si as ... (vezi toată discuția)