Intrebarea care se naste este : ce fel de contract ati semnat cu acea agentie , c.i.m. sau contract de colaborare (de prestari servicii)?
Cele doua tipuri de contracte au regimuri juridice diferite ...
Si eu sunt in aceeasi situatie ca doamna de mai sus. Pe contract scrie ca este " contract de reprezentare" si articolele care, dupa parerea mea, au legatura cu rezilierea sunt:
"Art 7 Raspunderea contractuala": Daca una din parti nu a executat oricare din partile ce ii reveneau potrivit prezentului contract, cealalta parte sub rezerva executarii propriilor obligatii este indreptatita la una din urmatoarele cai de actiune :
- sa ceara executarea obligatiilor celeilalte parti
- sa acorde un termen suplimentar, de o durata rezonabila, pentru executarea obligatiilor celeilalte parti
- sa declare contractul reziliat de plin drept, daca cealalta parte prin neexecutarea oricareia dintre obligatiile ce-i reveneau prin contract constituie o incalcare esentiala a acestuia.
Art 8"Alte litigii" : orice neintelegere intre partile semnatare, decurgand din incheierea, interpretarea sau executarea prezentului contract sau in legatura cu acesta, se va solutiona pe cale amiabila".
In nici un articol nu mentioneaza instanta de judecata.
Prin urmare, intrebarea mea este : daca eu refuz sa ma prezint la sedintele foto si sa le platesc taxa pe care au cerut-o, de 300 de euro, ce masuri pot ei lua? Ma pot da in judecata?
Am facut o cerere scrisa, o notificare prin care am cerut rezilierea pe cale amiabila a contractului, insa directoarea agentiei a refuzat sa mi-o semneze.
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns. Cum pot scapa de acest contract?
Chiar daa nu se mentioneaza faptul ca in cazul in care partile nu cad de comun acord asupra rezilierii contractului , fiecare parte se poate adresa instantei de judecata ...
In cazul in care refuzati sa va prezentati la sedintele foto si sa paltiti taxa cerut-o, atunci exista posibilitatea de a fi data in judecata.
În Constituţie, accesul liber la justiţie este conceput ca drept al oricărei persoane de a se putea adresa justiţiei pentru apărarea drepturilor, a libertăţilor şi a intereselor sale legitime, garantându-se că exercitarea acestui drept nu poate fi îngrădită prin nici o lege.
Buna ziua,
Va multumesc pentru raspuns. Doresc sa stiu daca este suficient sa arat judecatorului (in cazul unui proces) notificarea trimisa de mine catre firma, (cu confirmare de primire) in care am mentionat ca doresc rezilierea de drept intrucat nu am realizat obligatiile din contract
Am invocat art 7 " - sa declare contractul reziliat de plin drept, daca cealalta parte prin neexecutarea oricareia dintre obligatiile ce-i reveneau prin contract constituie o incalcare esentiala a acestuia "
I-am anuntat ca sunt in imposibilitatea de a achita eventualele facturi trimise de ei. Toate persoanele cu care am discutat mi-au spus ca sunt o firma fantoma, ca racoleaza tinere naive si mamici cu copii, ca ii convinge sa semneze contractul si sa plateasca o anumita suma de bani, dupa care nu mai dau nici un semn de viata. De aceea nici nu vreau sa le mai dau bani. Pentru ce daca ei sunt sarlatani? Nu exista o lege care sa poata interveni in astfel de cazuri?
Legi exista pentru sanctionarea unor astfel de persoane .. inselaciunea este o fapta prevazuta si pedepsita de Codul Penal ...