avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 554 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contracte date diferite.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contracte date diferite.

Buna seara. Am incheiat un contract de reprezentare cu o firma despre care am aflat ca de fapt inseala oamenii. As dori sa reziliez contractul, desi am platit 90 de ron plus inca 450 de ron fara a mi se oferi vreun serviciu. In contract, la nume, suntem specificate doua persoane, iar seria mea de buletin are lipsa o litera (in contractul pe care il am eu acasa, nu sunt sigura daca si in contractul firmei). As dori sa stiu daca contractul este valabil, fiindca pentru reziliere ar trebui sa achit 300 EURO. Contractul, avand greselile sus mentionate, poate fi declarat nul fara a fi necesara rezilirea??
Cel mai recent răspuns: anamaria0593 , utilizator 22:11, 21 Februarie 2015
anamaria0593 a scris:

Contractul, avand greselile sus mentionate, poate fi declarat nul fara a fi necesara rezilirea??

Nu, lipsa unei litere sau alte greseli neesentiale (erori neesentiale) de scriere, nu sunt motiv de nulitate a contractului.
Dar, este voie sa fie trecute doua nume pe acelasi contract, iar unul dintre nume nu are pe contract decat numele, fara date personale si semnatura?
Da, se poate (cine este cealalta persoana?), problema este ca datale dvs. exista in contract, asta inseamna ca cel mult cealalta persoana poate invoca o nulitate partiala a contractului, dar nu dvs.
Problema este ca am fost astazi abordata intr-un magazin impreuna cu prietenul meu de o firma (fantoma, despre care am aflat ulterior ca se ocupa cu inselaciuni) si ni s-a cerut achitarea a 400 euro din care 100 pe loc iar ei au promis ca ne vom recupera acesti bani plus profit din reclamele pentru care urma sa pozam. Au promis ca vom avea minim 7 sedinte foto platite dar in contract nu este specificat acest lucru, ci doar ca acesti bani (400 euro) sunt pentru un album foto. In situatia mea mai sunt alte cel putin 500 de persoane din Bucuresti. Este ceva de facut in acest sens care sa nu necesite si achitarea restului de 300 euro prevazuti in contract? Am putea fi trimisi in instanta pentru neachitare? Va multumim!
Nu ! Ar fi mai bine totuși sa mergeți la un avocat si sa vadă contractul dvs. in întregime.

Alte discuții în legătură

Inselaciune agentie de modeling lazealiviu lazealiviu Am o problema cu o agentie de modeling. Am semnat un contract cu o agentie de modeling, care este total in dezavantajul meu, in sensul ca ma obliga sa achit o ... (vezi toată discuția)
Cum reziliez un contract cu o agentie de modelling? anca12345 anca12345 Buna ziua,as vrea sa-mi dati cateva explicatii la ce ar trebui sa fac.In vara anului trecut m-am inscris la o agentie de modelling in bucuresti dupa ce am fost ... (vezi toată discuția)
Inselatorie agentie de publicitate miky05 miky05 Buna ziua! Mama mea a fost abordata azi in zona Lujerului de o domnisoara care s-a prezentat ca fiind de la o firma de publicitate ce ii ofera posibilitatea ... (vezi toată discuția)