avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 744 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... posibil inselaciune cu acte in regula
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

posibil inselaciune cu acte in regula

Buna ziua! Imi cer scuze pt povestea mult prea lunga.
Situatia cu care ma confrunt este urmatoarea:
- am fost "selectata" pe strada de o persoana de la o agentie de modeling si publicitate;
- am fost condusa cu acceptul meu la agentia respectiva unde am semnat un formular de inscriere (nu l-am citit - nu am solicitat si nu mi s-a oferit) pe baza celor spuse de persoanele din agentie pentru mine si fiica mea unde am achitat cate 65 de lei de persoana cu bon fiscal TVA 0%.
- uletrior am fost la un interviu in care mi s-a propus un contract de reprezentare pentru fiica mea. Am citit contractul si la prima vedere mi s-a parut in regula. Ulterior semnarii lu si achitarii unei sume considerabile ca avans pentru realizarea unui album foto am analizat mai bine si mi-am dat seama ca exista diferente majore intre ceea ce mi s-a spus si ceea ce scrie pe contract si am am aflat de pe net ca este vorba de inselaciune. (se face albumul, dar nu te mai cheama nimeni pentru nici o sedinta de orice fel).
Initial (a doua zi semnarii contractului) i-am anuntat telefonic ca amanam sedinta foto (data la care trebuia sa achit restul pana la jumate din valoarea contractului) cu mai mult de 48 de ore inainte, urmand ca astazi cand m-au apelat sa le solicit rezilierea pe motiv ca e posibil sa plec din tara (nu se va intampla asta) Mi-au spus ca ei refuza si nu ii intereseaza conform contractului oricum platesc. In contract scrie ca se poate renunta la contract bilateral cu plata cheltuielilor contractului in desfasurare pana la data rezilierii contractului (30 de zile de la solicitare - nu scrie daca scrisa/telefonic - o voi depune scrisa) Asta inseamna intr-adevar ca trebuie sa platesc valoarea contractului desi nu voi face nici o sedinta foto?
La litigii scrie deasemenea ca orice neintelegere intre partile semnatare, decurgand din incheierea, interpretarea sau executarea prezentului contract sau in legatura cu acesta se va solutiona pe cale amiabila. Ei au "amenintat" totusi cu avocatul. Este posibil sa se rezolve in instanta?
Nu am mai fost in asemenea situatie si nu stiu cum sa procedez. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters258804 , utilizator 16:42, 27 August 2012
Nu inteleg de ce sa dati dvs bani cand ei erau cei care ar fi trebuit sa va plateasca.Bani pentru album foto?Asta chiar e culmea!Pacat ca v-ati prins dupa ce ati achitat o parte din suma pretinsa.Situatia e delicata deoarece nu puteti cere rezilierea contractului pe motiv ca anticipati o teapa.Mai intai trebuie sa fiti inselata si de abia apoi puteti lua masuri.(plangere la politie,actiune civila)
Ultima modificare: Luni, 27 August 2012
ContSters258804, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot rezilia un contract la 1 zi dupa ce l-am incheiat? anonima30 anonima30 buna, am si eu o intrebare, am incheiat ieri un contract cu o agentie de modeling, agentia urmeaza sa-mi faca un album foto pe care sa il promoveze si sa ma ... (vezi toată discuția)
Inselaciune agentie de modeling lazealiviu lazealiviu Am o problema cu o agentie de modeling. Am semnat un contract cu o agentie de modeling, care este total in dezavantajul meu, in sensul ca ma obliga sa achit o ... (vezi toată discuția)
Inselaciune alinamaria92 alinamaria92 buna ziua! acum mai putin de un an am facut un contract cu o agentie iar pentru inscriere a trebuit sa dau o suma de bani; contractul nu a expirat inca si as ... (vezi toată discuția)