avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Activitate marian00

Activitate marian00

Multumesc pentru raspunsuri. As vrea sa mai stiu daca vreodata o sa vindem apartamentul, procedurile de vanzare vor fi mai complicate in cazul in care este un beneficiar al dreptului de uzufruct al apartamentului fata de cazul in care nu ar fi nici o clauza de acest gen; cu mentiunea ca ambele parti sa fie deacord atat nudul proprietar cat si beneficiarul dreptului de uzufruct.
Cum se va prezenta situatia in cazul in care una din parti nu este de accord cu vanzarea apartamentului ? Intreb pentru ca viata este lunga si este bine sa avem la cunostiinta si aceste detalii.
Mama doreste sa-mi cumpere un apartament, dar vrea sa se asigure ca nu cumva sa il vand fara acordul ei. Nelamurirea este daca poate sa cumpere apartamentul de la un X vanzator, iar in contractul de vanzare cumparare ea sa fie nudul proprietar si eu sa am dreptul de uzufruct viager al acelui aparament. In acest fel sunt si eu asigurat in caz ca, doamne fereste, se intampla ceva cu mama nici un posibil mostenitor nu o sa ma poate evacua atat timp cat traiesc eu.
As dori sa primesc un raspuns daca se poate inscrie ce am spus mai sus in actul de V-C incheiat cu vanzatorul apartamentului; sau trebuie facut un alt act intre mama si mine, ceea ce banuiesc ca implica niste costuri mai mari.
Sper ca am fost destul de explicit! Multumesc anticipat!