avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1085 soluții astăzi
Forum Activitate andrana

Activitate andrana

Răspuns la discuția persoana fizica autorizata
multumesc ff mult
Am si eu nevoie de o informatie, va rog. Cat este taxa perceputa de notari pentru un contract de comodat locuinta. Urmeaza sa desfasor activitate independenta in apartamentul soacrei mele, si pentru contractul de comodat trebuie sa-l autentific la notar. Multumesc fff mut
Va rog sa ma ajutati cu un sfat intrucat nu stiu cum sa procedez.
Pe scurt : Detin (cu acte in regula) o turma oi pe care am avut-o in custodie undeva in Petresti, in baza unei conventii incheiate de mine cu respectiva crescatoare-ingrijitoare, conventie semnata in luna noiembrie 2005. Pana luna aceasta am avut numai pierderi (rele tratamente ale animalelor, confirmate de doctorul veterinar al comunei – infometate, neingrijite, - desi lunar ii asiguram hrana necesara pentru oi). Cert este ca luna aceasta cand am incercat sa mut oile in alta parte, am gasit la domiciliu numai pe concubinul acesteia, ea fiind plecata din localitate. Cu martori am procedat la numararea identificarea oilor – descoperind ca lipsesc 10 oi mature. La incercarea mea de a ajunge la o intelegere cu respectivul acesta mi-a pus viata in pericol, amenintand cu toporul atat in incinta domiciliului cat si in afara.
Au venit organelle de politie, s-a facut proces verbal, au semnat martorii, s-au dat declaratii (detin inclusiv declaratia concubinului care recunoaste ca numarul lor nu mai este acelasi.) Am asteptat un raspuns al anchetei, dar m-am hotarat sa fac memoriu la Inspectoratul Jud. Dambovita.
Cei doi au antecedente penale, nu sunt la prima fapta de genul acesta.

Cum sa procedez , cum se pot incadra aceste fapte
1. Prin conventia civila crescatorul ingrijitor se obliga sa intretina turma de ovine, intreg efectivul, si asa sa le predea, ceea ce nu s-a intamplat, lipsind cca.10 oi, starea restului turmei fiind sub orice critica (infometate, bolnave)
2. Amenintarea cu toporul, injurii, etc, a concubinului (avand martori)

Daca ma poate ajuta cineva