avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 494 soluții astăzi
Forum Activitate shiro

Activitate shiro

Buna ziua.
Va rog sa ma ajutati cu o informatie in legatura cu clauzele contractuale pe care unele firme ti le baga sub nas sa le semnezi si aflii abia la plecarea din firma ce ai semnat cand te-ai angajat. Am lucrat la o firma de telecomunicatii, in vanzari, de unde am plecat la o alta firma de telecomunicatii tot in vanzari. Clauza pe care firma initiala de telecom. mi-a dat sa semnez are urmatorul inteles: "Din momentul incetarii contractului de munca cu firma, ma oblig ca timp de 1 an (sau doi, nu retin exact) sa nu mai colaborez cu nici o alta firma de telecomunicatii in vanzari" Iar daca voi incalca aceasta clauza sa fiu actionat in instanta cerandu-mi mie(sau la firma de telecom la care m-am angajat, iar nu retin exact) 10.000 de euro despagubire.

Eu va intreb. E posibil asa ceva? din moment ce mi-am incetat obligatiile contractuale cu ei. Sau nu ...... E LEGAL asa ceva? Sa iti fie oprita libertatea de a muncii altundeva? Daca eu doar asta stiu sa fac? Raman fara servici? Iar daca intradevar e posibil asa ceva, se poate actiona in instanta?

Asa ceva nu am mai auzit! Este o clauza EXTREM de abuziva!

Va rog sa ma ajutati cu niste sfaturi ....

Multumesc.
Răspuns la discuția Pensii private (P3) - nelamurire
Nu vreau sa numesc firma. Eu am fost 6 luni de zile consultant, deci experienta 0. Si m-or stresat chestiile ce mi le-au zis si vroiam sa stiu daca nu se ajunge la nici o intelegere unde se poate ajunge si ce pot pati eu.
Si daca e atat de grava situatia la cum mi-o prezinta ei.
Este vorba despre o pensie privata facultativa pe care eu am incheiat-o cu respectivul. Pilonul 3 de pensie.
Contractul a fost semnat de persoana Beneficiara. Ce m-a facut sa va scriu este faptul ca atitudinea firmei de asigurari m-a tulburat foarte tare pt "incurajarile" ce mi le-au dat, ca sa rezolv problema urgent, ca pot avea probleme penale etc. Mentionez ca persoana la care am facut pensia e oarecum o persoana limitata de la tara, care atunci cand i-a venit in posta hartia de la firma de asigurari, ca firma la care el lucreaza nu ii mai plateste pensia, probabil ca s-a speriat si a fugit repede la firma de asigurari spunand ca el nu are asa ceva(pensie privata). Eu aceste pensii le-am facut la angajatii unei firme, deci prin angajator, pt ca angajatorul le platea pensiile, dar le-a platit cateva luni si gata. Deci sa inteleg ca nu am de ce sa ma speriu ca "o sa fiu acuzat de frauda si inselaciune si ca intru la inchisoare" cum mi-au zis Unit Managerii, nu?
Multumesc mult.
Buna. Sper ca am postat la sectiunea care trebuie.
Nu de mult am fost consultant la o firma de asigurari din Romania, dar am incetat activitatea. In acest timp am incheiat contracte P3. Dar la unul din contracte intampin ceva probleme, adica: una din persoanele la care am facut contract P3, nu mai recunoaste ca a semnat contractul si a facut reclamatie la firma de asigurari, ca el nu-si aminteste sa fi semnat asa ceva. Repet, am incheiat scolotelile cu firma de asigurari, nu mai colaborez cu ei, dar problema a aparut acuma. Cei de la firma m-au sunat ca sa imi rezolv problema, sa vb cu persoana respectiva si sa imi dea o declaratie in care sa apara ca el a semnat contractul, ca daca nu o sa fiu acuzat de frauda, ca e caz penal ca pot fi amendat si ca se ajunge si la inchisoare. Va rog tare mult sa ma lamuriti ce pot pati eu in cazul asta? ca practic vorbind eu nu simt ca am fraudat pe nimeni: nici pe beneficiarul contractului, avand in vedere ca el sa ales cu un fond de pensie si in lunile astea i s-au adunat ceva bani, apoi firma de asigurari a primit ratele lunare de pe contract(bani pe care ei i-au investit si folosit fara nici o problema). Va rog sa imi spuneti ce se poate intampla, pot avea problemele cu care ma ameninta cei de la firma de asigurari? din moment ce nu exista pagubiti. Ce vina am eu ca respectivul nu-si aminteste ca a semnat?
Multumesc frumos.