Buna ziua.
Va rog sa ma ajutati cu o informatie in legatura cu clauzele contractuale pe care unele firme ti le baga sub nas sa le semnezi si aflii abia la plecarea din firma ce ai semnat cand te-ai angajat. Am lucrat la o firma de telecomunicatii, in vanzari, de unde am plecat la o alta firma de telecomunicatii tot in vanzari. Clauza pe care firma initiala de telecom. mi-a dat sa semnez are urmatorul inteles: "Din momentul incetarii contractului de munca cu firma, ma oblig ca timp de 1 an (sau doi, nu retin exact) sa nu mai colaborez cu nici o alta firma de telecomunicatii in vanzari" Iar daca voi incalca aceasta clauza sa fiu actionat in instanta cerandu-mi mie(sau la firma de telecom la care m-am angajat, iar nu retin exact) 10.000 de euro despagubire.
Eu va intreb. E posibil asa ceva? din moment ce mi-am incetat obligatiile contractuale cu ei. Sau nu ...... E LEGAL asa ceva? Sa iti fie oprita libertatea de a muncii altundeva? Daca eu doar asta stiu sa fac? Raman fara servici? Iar daca intradevar e posibil asa ceva, se poate actiona in instanta?
Asa ceva nu am mai auzit! Este o clauza EXTREM de abuziva!
Clauze contractuale
MGabriel
In afara de clauzele de confidentialitate,neconcurenta,mobilitate,etc.,enumerate in Codul Muncii,angajatorul mai poate insera in contract alte clauze,prin care ... (vezi toată discuția)