avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 436 soluții astăzi
Forum Activitate Frodo

Activitate Frodo

Vă multumesc pentru raspuns. În contract nu scrie nimic despre buget.
Va rog să mă ajutați cu un sfat.
Cu stimă,

De ce spun ca am fost înșelat? deoarece inainte de a semna, am fost mințit in scris ca va respecta bugetul de 15.000 euro, ulterior de 18 - 19.000 euro pentru un apartament de 2 camere, 54 mp.

Iar după ce am semnat contractul (in care nu scrie nimic despre buget) arhitectul a făcut multe comenzi in numele meu si mă mintea in scris ca daca le achit el respectă bugetul.



Menționez ca nu înlocuim parchetul, am deja mobilierul de bucătărie si vine doar completat, vine refăcuta baia, înlocuită gresia din balcon si realizat la comanda mobilierul pentru dormitor, hol si living.

Eu nu am adăugat corpuri de mobilier fata de ce am stabilit in suma inițială de 15.000 euro, nu am cerut o anume gresie/faianță, nu am adăugat modificări in apartament care sa justifice o creștere a costului pentru firma de construcții.

Toate comenzile la furnizori au fost făcute de către arhitect folosind datele mele din buletin, ulterior primeam de la arhitect pe whatsapp factura sa o achit DAR eu înainte sa le plătesc il întrebam in scris daca respectă bugetul si de fiecare data răspunsul era ca da si ca pot sa o achit.

În momentul in care am fost anunțat de către arhitect că firma de construcții costă 10.000 euro, am ajuns sa ne certăm iar arhitectul a vorbit cu constructorul să realizeze aceleași lucrări in apartament dar cu 5.200 euro (ulterior am aflat de la constructor ca ei când s-au înțeles pentru 10.000 euro constructorul trebuia sa ii dea arhitectului 10%).

Cu toate ca eu nu am adăugat nimic la corpurile de mobilier convenite in bugetul de 15.000 euro înainte sa semnam contractul, arhitectul ulterior a proiectat un mobilier pentru care a primit cotații de preț de 20.000 euro (fără costul canapelei si al patului) si așa am ajuns in acest moment ca dansul sa-mi transmită in scris un cost total de peste 38.000 euro.

Pentru placarea pereților din baie arhitectul a comandat in numele meu placi ceramice de 2,7 m, placi ce sunt imposibil de transportat pana pana in apartament. Din cauza dimensiunii nici in apartament nu se pot manevra pentru a fi transportate la baie, cu toate ca arhitectul înainte de a face comanda pentru plăcile ceramice a realizat relevarea/măsurătorile in apartament si știa de ce spațiu dispune.

Separat de faptul ca nu se pot transport plăcile ceramice pana la apartament, constructorul spune că este imposibil sa placheze cu plăcile de 2,7 m conform schiței stereotomiei băii furnizată de către arhitect.
Cu toate ca arhitectul a dat comanda pentru o baterie îngropată in perete, constructorul a primit stereotomia băii fără bateria îngropată, pe schiță nu apare nici ca, constructorul trebuie sa realizeze modificările pentru un vas wc suspendat cu toate ca arhitectul este cel care a dat comanda pentru vasul wc.

Arhitectul a furnizat constructorului schițe pentru electrice ce se bat cap in cap.

A dat la ofertare un mobilier proiectat greșit, un corp de mobilier blochează gura pentru aerul condiționat (aerul condiționat nu se poate muta deoarece toata tubulatura AC este integrata in perete de către dezvoltatorul blocului si nu se pot face modificări). Pe schița mobilierului scrie ca în dulapul din hol vin integrate o mașina de spălat rufe si un uscător, dar ulterior am descoperit ca arhitectul a proiectat dulapul prea mic si nu încap mașina și uscătorul).
A prevăzut prize noi in spate la corpuri de mobilier si nu pot sa am acces la ele decât daca trag mobilierul de fiecare data.

Pentru perdele/draperii, am primit de la arhitect un nr de telefon iar când l-am întrebat daca doamna respectiva știe despre ce este vorba a spus ca nu, ca nu a vorbit deloc cu ea.

În contractul cu arhitectul scrie ca se înlocuiește gresia de pe balcon dar arhitectul nu s-a mai ocupat, nu a propun un model si a ajuns constructorul sa meargă el la magazine si sa caute modele de gresie.

Si multe alte greșeli de proiectare făcute de către arhitect.

In acest moment apartamentul este un șantier, constructorul nu poate lucra, a spart deja toata baia dar este imposibil sa respecte stereotomia băii furnizata de către arhitect cu placile de 2,7 m.

Pentru mobilier nu am dat încă comanda.

Suma maxima de care dispun este 25.000 euro dar nu 38.000 euro.

Pot sa ii fac plângere penala pentru înșelăciune (desigur printr-un avocat)?
Răspuns la discuția zid comun?
Cristea Marina a scris:

Nu, nu este vorba de " nimeni" . Este vorba de faptul ca anumite raspunsuri nu se pot da decat cu actele pe masa.
Daca vreti un raspuns documentat si la obiect ar trebui sa contactati un avocat si sa discutati cu el cu actele in fata.


Imi cer scuze daca am parut rautacios. Doream doar un raspuns de principiu daca in situatia data pot sa casting in cazul in care il dau in judecata. Conform titlului de proprietate este zidul meu, situat pe terenul meu, dar este folosit de casa vecinului meu, este ca si cum casa dansului are doar 3 ziduri si s-a lipit de zidul de pe proprietatea mea.
Răspuns la discuția zid comun?
nimeni?
Răspuns la discuția zid comun?
Marina multumesc pentru raspuns.

Ca sa fie zid comun nu trebuia sa fie construit jumatate pe terenul lui?

Am avut multe probleme cu vecinul asta, ba sesizari la primarie pentru un geam al meu de la o baie care dadea catre un zid al lui, ba a facut gropi cu ciment pe terenul meu in gradina ca sa isi refaca gardul, ba a taiat un arbore de pe terenul meu.... dar cu asa oamenii nu mai am rabdare.

In concluzie, este zid comun? pot sa il oblig sa ''cumpere'' terenul de sub zid?
Discuție zid comun?
Am o problema cu vecinii.

Bunicii mei au cumparat o casa acum cativa zeci de ani, au construit o alta casa noua in aceeasi curte si au demolat casa veche, lasand un zid in picioare(pe terenul meu) pentru ca vecinii au casa lipita de el. Vecini au vandut casa iar acum am ceva probleme cu noul proprietar.

Zidul se alfa in intregime pe terenul meu (caramida mea), iar in plus acoperisul lor iese cativa zeci de cm peste zid.

Nu aveam nici-o problema cu vecinul daca el nu facea magarii de genul sarma ghimpata peste gardul din gradina, etc... dar am ajuns sa ne certam si atunci vreau sa clarific si problema zidului.

Ce vreau sa stiu, se considera acest zid un zid comun sau este in continuare al meu? am platit impozit pentru terenul de sub el zeci de ani. Pot sa il oblig sa ma despagubeasca pentru zid? Vecinul spune ca nu il intereseaza pentru ca eu trebuia sa rezolv problema zidului cu fostul proprietar inainte sa cumpere el casa.