avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 724 soluții astăzi
Forum Activitate antonia99

Activitate antonia99

Da, la concediere ma refeream si eu. Inteleg din mesajul dumneavoastra ca exista posibilitatea concedierii. Totusi, desi legea, amigua dupa parerea mea, pare a oferi dreptul de a concedia angajata proaspat intoarsa din concediul de crestere si ingrijire copil, mi se pare ca, in situatia mea, o asemenea decizie ar fi netemeinica. Mentionez ca firma, aflata in starea de insolventa, a angajat, in timpul concediului meu,, trei persoane cu functia de consilier juridic.
Noul Cod al Muncii, art. 60, alin. 1 prevede cazurile in care concedierea salariatilot nu poate fi dispusa. Printre aceste cazuri este prevazut si cazul concediului pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani. Aliniatul 2 al articolului 60 stipuleaza " Prevederile alin. (1) nu se aplica in cazul concedierii pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizarii judiciare, a falimentului sau a dizolvarii angajatorului, in conditiile legii".
Doresc sa va prezint o speta si m-ar interesa opiniile dumneavoastra.
Peste 3 luni mi se va incheia concediul de crestere si ingrijire copil in varsta de pana la doi ani. Doresc sa ma intorc la vechiul loc de munca unde am ocupat functia de consilier juridic. In timpul concediului meu firma a intrat in insolventa. Totusi, in momentul de fata exista trei consilieri juridici angajati la aceasta firma. Nu cunosc daca vreunuia dintre ei i s-a incheiat contract de munca pe perioada determinata. Noul cod al muncii prevede ca, daca firma se afla in reorganizare judiciara nu mai are obligatia de a primi inapoi angajatii care s-au aflat in concediu de crestere si ingrijire copil in varsta de pana la doi ani.
As dori sa stiu daca, in conditiile in care la firma unde am lucrat exista trei persoane angajate cu functia de consilier juridic, aceasta firma imi poate refuza intoarcerea pe postul pe care sunt angajata.