avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 636 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... intoarcere din concediu crestere copil in varsta de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

intoarcere din concediu crestere copil in varsta de pana la 2 ani

Doresc sa va prezint o speta si m-ar interesa opiniile dumneavoastra.
Peste 3 luni mi se va incheia concediul de crestere si ingrijire copil in varsta de pana la doi ani. Doresc sa ma intorc la vechiul loc de munca unde am ocupat functia de consilier juridic. In timpul concediului meu firma a intrat in insolventa. Totusi, in momentul de fata exista trei consilieri juridici angajati la aceasta firma. Nu cunosc daca vreunuia dintre ei i s-a incheiat contract de munca pe perioada determinata. Noul cod al muncii prevede ca, daca firma se afla in reorganizare judiciara nu mai are obligatia de a primi inapoi angajatii care s-au aflat in concediu de crestere si ingrijire copil in varsta de pana la doi ani.
As dori sa stiu daca, in conditiile in care la firma unde am lucrat exista trei persoane angajate cu functia de consilier juridic, aceasta firma imi poate refuza intoarcerea pe postul pe care sunt angajata.
Ultima modificare: Miercuri, 4 Mai 2011
antonia99, utilizator
Cel mai recent răspuns: antonia99 , utilizator 10:41, 6 Mai 2011
Unde ati citit dvs asa ceva in Codul Muncii : Noul cod al muncii prevede ca, daca firma se afla in reorganizare judiciara nu mai are obligatia de a primi inapoi angajatii care s-au aflat in concediu de crestere si ingrijire copil in varsta de pana la doi ani. ..... :-/

Art.10 alin.7 din Legea nr.202/2002 prevede : La incetarea concediului de maternitate sau a concediului de crestere si ingrijire a copilului in varsta de pana la 2 ani, respectiv 3 ani in cazul copilului cu handicap, salariata/salariatul are dreptul de a se intoarce la ultimul loc de munca sau la un loc de munca echivalent, avand conditii de munca echivalente si, de asemenea, de a beneficia de orice imbunatatire a conditiilor de munca la care ar fi avut dreptul in timpul absentei.
Noul Cod al Muncii, art. 60, alin. 1 prevede cazurile in care concedierea salariatilot nu poate fi dispusa. Printre aceste cazuri este prevazut si cazul concediului pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani. Aliniatul 2 al articolului 60 stipuleaza " Prevederile alin. (1) nu se aplica in cazul concedierii pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizarii judiciare, a falimentului sau a dizolvarii angajatorului, in conditiile legii".
Art.60 alin.2 C.mun. prevede cazurile in care se pot concedia salariatii aflati in situatiile prezentate la alin.1.

1. Nu exista niciun nou cod al muncii .... este o denumire improprie data de guvernantii care habar nu au ce voteaza , precum si de catre unii specialisti in domeniul dreptului care nu cred ca fac diferenta intre modificarea unei legi si situatia in care legea a fost abrogata in totalitate si adoptata o alta lege in schimb.

2, Citez :
As dori sa stiu daca, in conditiile in care la firma unde am lucrat exista trei persoane angajate cu functia de consilier juridic, aceasta firma imi poate refuza intoarcerea pe postul pe care sunt angajata.

Art.10 alin.7 din Legea nr.202/2002 va da dreptul sa va reintoarceti la ultimul loc de munca sau la un loc de munca echivalent.
Angajatorul nu va poate refuza reintoarcerea la locul de munca ... daca nu mai doreste , atunci va trebui sa decida concedierea dvs , avand in vedere ca se afla in insolventa - asa cum reiese din primul mesaj al dvs.
Da, la concediere ma refeream si eu. Inteleg din mesajul dumneavoastra ca exista posibilitatea concedierii. Totusi, desi legea, amigua dupa parerea mea, pare a oferi dreptul de a concedia angajata proaspat intoarsa din concediul de crestere si ingrijire copil, mi se pare ca, in situatia mea, o asemenea decizie ar fi netemeinica. Mentionez ca firma, aflata in starea de insolventa, a angajat, in timpul concediului meu,, trei persoane cu functia de consilier juridic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturile salariatului dupa concediu ingrijire copil cbkiki cbkiki Buna ziua as dori sa aflu daca se poate ce drepturi are o mamica salariata care se intoarce la serviciu dupa perioada de 2 ani de concediu ingrijire ... (vezi toată discuția)
Intoarcere din cic tetida tetida Buna ziua, In luna noiembrie inceteaza concediul pentru cresterea copilului. Doresc sa stiu ce drepturi am la intoarcerea la munca. Pot fi concediata ... (vezi toată discuția)
Maternitate tatianab70 tatianab70 as dori sa stiu daca dupa terminarea celor 2 ani de crestere a copilului firma unde am lucrat este obligata prin lege sa ma primeasca inapoi si ce lege este ... (vezi toată discuția)