Unde ati citit dvs asa ceva in Codul Muncii : Noul cod al muncii prevede ca, daca firma se afla in reorganizare judiciara nu mai are obligatia de a primi inapoi angajatii care s-au aflat in concediu de crestere si ingrijire copil in varsta de pana la doi ani. ..... :-/
Art.10 alin.7 din Legea nr.202/2002 prevede : La incetarea concediului de maternitate sau a concediului de crestere si ingrijire a copilului in varsta de pana la 2 ani, respectiv 3 ani in cazul copilului cu handicap, salariata/salariatul are dreptul de a se intoarce la ultimul loc de munca sau la un loc de munca echivalent, avand conditii de munca echivalente si, de asemenea, de a beneficia de orice imbunatatire a conditiilor de munca la care ar fi avut dreptul in timpul absentei.
Noul Cod al Muncii, art. 60, alin. 1 prevede cazurile in care concedierea salariatilot nu poate fi dispusa. Printre aceste cazuri este prevazut si cazul concediului pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani. Aliniatul 2 al articolului 60 stipuleaza " Prevederile alin. (1) nu se aplica in cazul concedierii pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizarii judiciare, a falimentului sau a dizolvarii angajatorului, in conditiile legii".
Art.60 alin.2 C.mun. prevede cazurile in care se pot concedia salariatii aflati in situatiile prezentate la alin.1.
1. Nu exista niciun nou cod al muncii .... este o denumire improprie data de guvernantii care habar nu au ce voteaza , precum si de catre unii specialisti in domeniul dreptului care nu cred ca fac diferenta intre modificarea unei legi si situatia in care legea a fost abrogata in totalitate si adoptata o alta lege in schimb.
2, Citez :
As dori sa stiu daca, in conditiile in care la firma unde am lucrat exista trei persoane angajate cu functia de consilier juridic, aceasta firma imi poate refuza intoarcerea pe postul pe care sunt angajata.
Art.10 alin.7 din Legea nr.202/2002 va da dreptul sa va reintoarceti la ultimul loc de munca sau la un loc de munca echivalent.
Angajatorul nu va poate refuza reintoarcerea la locul de munca ... daca nu mai doreste , atunci va trebui sa decida concedierea dvs , avand in vedere ca se afla in insolventa - asa cum reiese din primul mesaj al dvs.
Da, la concediere ma refeream si eu. Inteleg din mesajul dumneavoastra ca exista posibilitatea concedierii. Totusi, desi legea, amigua dupa parerea mea, pare a oferi dreptul de a concedia angajata proaspat intoarsa din concediul de crestere si ingrijire copil, mi se pare ca, in situatia mea, o asemenea decizie ar fi netemeinica. Mentionez ca firma, aflata in starea de insolventa, a angajat, in timpul concediului meu,, trei persoane cu functia de consilier juridic.