avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 280 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... maternitate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

maternitate

as dori sa stiu daca dupa terminarea celor 2 ani de crestere a copilului firma unde am lucrat este obligata prin lege sa ma primeasca inapoi si ce lege este multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:31, 16 Mai 2010
OUG 96/2003, art 21
Cocul muncii, art.60
CCMN, art.76
In perioada cat va aflati in CCC poate fi angajat pe postul dv. alta persoana numai cu CIM pe perioada determinata pana la revenirea dv. la post.
Daca unitatea este in reorganizare si postul dv. se desfiinteaza iar angajatorul nu are alt post sa va ofere, poate proceda la concediere.
multumesc pt raspuns si vreau sa va dau mai multe date ca tot sunt nelamurita
sunt asistenta medicala la o intreprindere si la cabinet eram doar 3 asistenta pe 3 schimburi pana anul acesta la 1 martie nu au angajat pe nimeni in locul meu acum au angajat pe 3 luni pe cineva si sa stiti ca firma nu este in reorganizare si posturi de asistente sunt doar 3 in firma
am uitat sa va spun ca la in octombrie anul acesta trebuie sa incep serviciul si cineva mi-a spus ca asistenta nou angajata s-a laudat ca la 1 iunie cand se termina cele 3 luni ale ei o sa-i faca contract pe perioada nedeterminata
oare ce ziceti? multumesc
tatianab70 a scris:

as dori sa stiu daca dupa terminarea celor 2 ani de crestere a copilului firma unde am lucrat este obligata prin lege sa ma primeasca inapoi si ce lege este multumesc


Art.10 alin.7 din legea nr.202/2002 prevede ca, la incetarea concediului de maternitate sau a concediului de crestere si ingrijire a copilului in varsta de pana la 2 ani, respectiv 3 ani in cazul copilului cu handicap, salariata/salariatul are dreptul de a se intoarce la ultimul loc de munca sau la un loc de munca echivalent, avand conditii de munca echivalente si, de asemenea, de a beneficia de orice imbunatatire a conditiilor de munca la care ar fi avut dreptul in timpul absentei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revenire concediu de maternitate emesetunde emesetunde Buna ziua. In momentul de fata sunt in concediu de maternitate care insa din pacate se va termina in ianuarie. Am iesit in concediu de pe postul de asistent ... (vezi toată discuția)
Reincadrarea dupa concediu de maternitate ( 2 ani) bab.laura bab.laura Buna Ziua, am cateva intrebari referitoare la modalitatea/procedura legata de reincadrarea persoanei care termina concediu de maternitate de doi ani: -in ... (vezi toată discuția)
Intoarcere ccc dupa desfiintarea punctului de lucru Iulianak20 Iulianak20 Buna ziua! Sunt in concediu de crestere copil pana in februarie 2020. Firma la care lucrez are sediul principal in Bucuresti si un punct de lucru in Iasi. In ... (vezi toată discuția)