avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 584 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Somaj dupa concediu pentru cresterea copilului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Somaj dupa concediu pentru cresterea copilului

buna ziua,
intr-o luna ar trebui sa ma intorc la munca dupa 2 ani de concediu de maternitate.Intre timp am aflat ca nu mai am loc de munca ( s-a facut reorganizare la firma la care am lucrat).
Pot benificia de indemnizatie de somaj?
Multumesc...
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:01, 25 Ianuarie 2012
1. Pe perioada cat ati fost in CCC ati avut CIM suspendat adica erati tot salariata acelei unitati dar nu prestati munca si nu primeati salariu.

2. Cu cateva zile inainte de terminarea CCC faceti o cerere catre angajator prin care solicitati incetarea suspendarii CIM si reluarea activitatii in baza aceluiasi CIM.

3. - Daca locul de munca a fost desfiintat angajatorul trebuie sa va concedieze cu art.65 din Codul muncii (desfiintarea postului) si astfel veti putea beneficia de indemnizatie de somaj.
- O astfel de concediere presupune si acordarea unui preaviz de 20 de zile lucratoare perioada in care veti merge la program norma de munca si veti fi platita conform CIM.

4. Din Legea 202/2002:

Art.10
...
(7) La incetarea concediului de maternitate sau a concediului de crestere şi ingrijire a copilului în varsta de pana la 2 ani, respectiv 3 ani în cazul copilului cu handicap, salariata/salariatul are dreptul de a se intoarce la ultimul loc de munca sau la un loc de munca echivalent, avand conditii de munca echivalente si, de asemenea, de a beneficia de orice imbunatatire a conditiilor de munca la care ar fi avut dreptul în timpul absentei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revenire la munca din cic cristinablazs cristinablazs Buna ziua,in data de 07.12.2012 ar trebui sa revin la munca dupa 2 ani de concediu de maternitate.Am lucrat ca si agent de vanzari in comert si postul ... (vezi toată discuția)
Terminare cic olgutza_83 olgutza_83 Buna ziua, Pe data de 31 ianuarie se termina concediul de cresterea copilului, iar pe 1 feb tb sa incep lucrul. Am fost anuntata de cei de la firma la care am ... (vezi toată discuția)
Reintoarcere din concediu ingrijire copil voda.anca voda.anca Buna ziua, In luna august 2012 se finalizeaza concediul de ingrijire copil. As vrea sa stiu daca la intoarcerea mea la locul de munca se vor pastra functia ... (vezi toată discuția)