Buna dimineata si multumesc frumos pentru raspuns. O adresa de email pe care sa va pot trimite cererea depusa de fostul sot la tribunal pentru custodie comuna? Multumesc si o primavara frumoasa!
Copia de pe certificatul de nastere de la dosar este de pe certificatul care l-am pierdut acum ceva ani si care este declarat pierdut, in locul lui obtinand altul. Cum ar trebui sa formulez intampinarea motivand respingerea custodiei comune prin invocarea faptului ca fostul sot locuieste in Spania?? Amanarea termenului de judecata se cere tot in aceasta intampinare? Multumesc frumos si astept cu nerabdare un raspuns/
Buna dimi,
cum se formuleaza intampinarea pentru o cerere de custodie comuna? Mentionez ca la aceasta cerere este atasat o copie a cerficatului de nastere al copilului care nu e conforma cu originalul. In cererea depusa de fostul sot se cere: 1. custodie comuna si 2. un program de vizita al minorului la domiciliul tatalui stabilit de 4 ani in Spania. Din discutiile cu fostul sot am cazut de acord (doar verbal, prima infatisare fiind in 14 martie) ca renunta la 1 pct (custodie comuna) si am stabilit program de vizita (cu acordul meu) al minorului in vacanta de vara sa mearga in Spania. Nici unul din noi 2 (atat eu cat si fostul sot) nu am angajat un avocat. Ma poate ajuta cineva in redactarea intampinarii???? Multumesc frumos!
Multumesc frumos, dar totusi avand in vedere ca fostul sot este stabilit definitiv in Spania mi se pare fffff dificil si in defavoarea copilului sa impart custodia cu el asta datorita distantei. Pentru fiecare decizie legata de cel mic eu tebuie sa astept acordul scris al fostului sot, sa astept cateva zile pana ce el reuseste ca din Spania sa-mi trimita acte sau documente prin care este de acord cu o eventuala sa zicem plecare in vacanta in Bulgaria, de ex?? Asta sa nu mai vorbim daca doamne fereste copilul meu are nevoie urgent de o interventie medicala, eu trebuie sa astept pana se decide fostul sot daca este de acord sau nu, pana trimite actul scris in acest sens?? Am citit NCC si unul din motive pentru care nu s-ar putea acorda custodie comuna este distanta geografica. Nu primeaza, in decizia de custodie comuna, si faptul ca tatal nu locuieste in aceeasi tara cu copilul, mentionez ca el vine in tara cel mult 1 luna pe an? Inca o data multmesc frumos pentru raspunsuri...
Buna ziua, sunt divortata din 2006, am un baietel care acum are 9 ani fiindu-mi incredintat mie spre crestere.Fostul sot locuieste de 5 ani in Spania. Datorita faptului ca parintii mei nu s-au putut ocupa de nepotul lor, ei fiind invalizi, am decis: chiar daca sunt divortata de fostul sot sa mentin legatura cu fostii socrii, astfel in vacante, weekenduri sau in perioada in care din cauza jobului am fost plecata in delegatii fiul meu a mers la fostii socrii desi fostul sot era in Spania. Mai mult, ori de cate ori fostul sot vine in tara, niciodata nu i-am interzis sa-si vada copilul, el luindu-l pe cel mic de cate ori a dorit, desi avea un anumit program de vizita. De curand, am primit prin posta o citatie prin care fostul sot care are resedinta in Spania, iar in Romania are domiciliul declarat la paritntii sai (o casa langa Pitesti), doreste custodie comuna. Avand in vedere ca el are un job in Spania (are contract pe perioada nedeterminata), cat si relatiile stranse care s-au format intre fiul meu, tatalul lui si fostii socrii (asta pentru ca am considerat ca pentru binele fiului meu este bine sa se bucure macar de bunicii din partea tatalui, daca parintii mei nu au putut sa aiba grija de el fiind grav bolnavi), poate obtine custodie comuna fostul sot, el locuind in Spania???I Multumesc frumos si astept cu nerabdare un raspuns.