avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 311 soluții astăzi
Forum Activitate caproiualex

Activitate caproiualex

Răspuns la discuția As putea ramane fara permis?
Va multumesc pentru raspunsurile date...tocmai ieri am primit o hartie prin care m-a informat ca pana la solutionarea dosarului penal nu am dreptul sa mai conduc autovehicule.De unde exprimarea asta :"dosar penal" cand in mod normal nu ar fi cazul?
Răspuns la discuția As putea ramane fara permis?
Multumesc pentru promptitudine dar nu e tocmai raspunsul care-l asteptam...nu sunt eu de specialitate dar lege-ai lege si zice asa:

Se considera infractiune si se pedepseste cu 1 pina la 5 ani inchisoare cind continutul de alcool depaseste 0.8 g/l in singe
Cind concentratia de alcool in aer expirat depaseste 0.4 g/l in acest caz politistul rutier este obligat sa ceara recoltarea de probe biologice.

Prin OUG 195/2006 s-a scos articolul cum ca ar fi infractiune concentratia de alcool in aer expirat care depaseste 0.4 g/l si ramane valabila(ca infractiune ma refer) depasirea alcoolemiei de 0.8...deci parerea mea este ca sunt incadrat la contraventie si mai mult de 3 luni de suspendare si amenda n-am ce sa patesc...
vreau doar sa-mi confirme cineva
Am fost prins de filtru si mi-a iesit la etilotest 0,42...mi s-au recoltat probe de sange si rezultatele sunt 0,75 respectiv 0,55 ... ce se va intampla? am intrebat-o pe femeia de la medicina legala si zicea ca cel putin un an ma lasa fara permis...e posibil avand in vedere faptul ca in sange sunt sub limita legala???