avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 583 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... As putea ramane fara permis?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

As putea ramane fara permis?

Am fost prins de filtru si mi-a iesit la etilotest 0,42...mi s-au recoltat probe de sange si rezultatele sunt 0,75 respectiv 0,55 ... ce se va intampla? am intrebat-o pe femeia de la medicina legala si zicea ca cel putin un an ma lasa fara permis...e posibil avand in vedere faptul ca in sange sunt sub limita legala???
Cel mai recent răspuns: caproiualex , utilizator 15:02, 18 Mai 2011
buna ziua ,
limita legala este o,oo asa ca poate o contraventie care este de o,45 dar nu se pea poate ,poate un dosar penal ,pastreaza legatura cu politistul pentru audieri mai stai de vorba pe o consultatie si cu un avocat ca mare dreptate avea doamna de la LML
bafta
Multumesc pentru promptitudine dar nu e tocmai raspunsul care-l asteptam...nu sunt eu de specialitate dar lege-ai lege si zice asa:

Se considera infractiune si se pedepseste cu 1 pina la 5 ani inchisoare cind continutul de alcool depaseste 0.8 g/l in singe
Cind concentratia de alcool in aer expirat depaseste 0.4 g/l in acest caz politistul rutier este obligat sa ceara recoltarea de probe biologice.

Prin OUG 195/2006 s-a scos articolul cum ca ar fi infractiune concentratia de alcool in aer expirat care depaseste 0.4 g/l si ramane valabila(ca infractiune ma refer) depasirea alcoolemiei de 0.8...deci parerea mea este ca sunt incadrat la contraventie si mai mult de 3 luni de suspendare si amenda n-am ce sa patesc...
vreau doar sa-mi confirme cineva
nu ati comis o infractiune, insa incercati sa-l pistonati pe politist, altfel stai mai mult de 3 luni fara permis
Valorile indicate de dvs sunt pana in 0,80 g./l alcool pur in sange(la analizele biologice) , deci nu poate fi vorba despre o infractiune , ci despre o contraventie care va duce la doar la suspendarea permisului de conducere , nu la anularea sa cum s-ar fi intamplat in cazul in care alcoolemia ar fi depasit limita inserata mai sus.
Sunt total de acord cu dl. R.gabi, la al carui raspuns ma raliez si eu. Dna avocat "end" probabil mai mult v-a incurcat prin raspunsul oferit. In cauza este vorba de limita de 0,80 , limita peste care sunteti in cadrul unei infractiuni ce poate duce la anularea permisului. La dvs. nu este cazul, avand sub aceasta limita, putem vorbi doar de o contraventie.

Alte discuții în legătură

Alcolemie de 0.75 in aerul expirat tyby33 tyby33 Buna ziua,am si eu o intrebare legata de consumul de acool si urcarea la volan.Am fost depistat cu o alcolemie de 0.75%0 in aerul expirat.m-i s-au luat doua ... (vezi toată discuția)
Este bine sa cer recalcularea alcoolemiei? eu45ani eu45ani am fost depistat cu aparatul etilotest cu o alcoolemie de 061 in aerul expirat,ce urmari poate avea acesta fapta si daca e bine sa cer recalcularea,multumesc (vezi toată discuția)
Permis retinut pentru alcool costi_caly costi_caly salut! am consumat 2 pahare de bere si dupa aproximativ 10 minute am fost oprit testat si am avut alcolemie de 0,3 am cerut probe biologice dar am fost plimbat ... (vezi toată discuția)