Buna ziua,am si eu o intrebare legata de consumul de acool si urcarea la volan.Am fost depistat cu o alcolemie de 0.75%0 in aerul expirat.m-i s-au luat doua probe biologice si acum astept rezultatul,daca este cineva care poate sa imi spuna cam la ce valoare ajunge alcolemia,as fi profund indatoratsi care ar fi deznodamintul.Va multumesc foarte frumos.
În sânge va fi aprox. 1,5 la mie, depinde de câţiva factori. Deznodământul va fi probabil concluzia că sunt îndeplinite condiţiile art 87 din OUG 195/2002.
Se considera infractiune si se pedepseste cu 1 pina la 5 ani inchisoare cind continutul de alcool depaseste 0.8 g/l in singe.Se considera contraventie si se pedepseste cu amenda si pedeapsa suspendarii permisului pe o perioada de pina la 90 de zile cind concentratia de alcool in aer expirat este de pina la 0.4 g/l caz in care conducatorul auto poate cere recoltarea de probe biologice.
Cand oncentratia de alcool in aer expirat depaseste 0.4 g/l in acest caz politistul rutier este obligat sa ceara recoltarea de probe biologice. In OUG 195/2002 se considera infractiune si concentratia de alcool in aer expirat care depaseste 0.4 g/l dar in OUG 195/2006 republicata s-a scos aceast lucru infractiunea raminind primul caz de peste 0.8 g/l in singe.