avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1822 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... alcolemie de 0.75 in aerul expirat
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

alcolemie de 0.75 in aerul expirat

Buna ziua,am si eu o intrebare legata de consumul de acool si urcarea la volan.Am fost depistat cu o alcolemie de 0.75%0 in aerul expirat.m-i s-au luat doua probe biologice si acum astept rezultatul,daca este cineva care poate sa imi spuna cam la ce valoare ajunge alcolemia,as fi profund indatoratsi care ar fi deznodamintul.Va multumesc foarte frumos.
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 18:56, 15 Februarie 2010
În sânge va fi aprox. 1,5 la mie, depinde de câţiva factori. Deznodământul va fi probabil concluzia că sunt îndeplinite condiţiile art 87 din OUG 195/2002.
Ultima modificare: Luni, 15 Februarie 2010
aurelianx, utilizator
Se considera infractiune si se pedepseste cu 1 pina la 5 ani inchisoare cind continutul de alcool depaseste 0.8 g/l in singe.Se considera contraventie si se pedepseste cu amenda si pedeapsa suspendarii permisului pe o perioada de pina la 90 de zile cind concentratia de alcool in aer expirat este de pina la 0.4 g/l caz in care conducatorul auto poate cere recoltarea de probe biologice.
Cand oncentratia de alcool in aer expirat depaseste 0.4 g/l in acest caz politistul rutier este obligat sa ceara recoltarea de probe biologice. In OUG 195/2002 se considera infractiune si concentratia de alcool in aer expirat care depaseste 0.4 g/l dar in OUG 195/2006 republicata s-a scos aceast lucru infractiunea raminind primul caz de peste 0.8 g/l in singe.
în sânge imbibaţia alcoolică va fi aproximativ 1,5 ... 1,6

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

As putea ramane fara permis? caproiualex caproiualex Am fost prins de filtru si mi-a iesit la etilotest 0,42...mi s-au recoltat probe de sange si rezultatele sunt 0,75 respectiv 0,55 ... ce se va intampla? am ... (vezi toată discuția)
Alcool la volan iliescuadrian91 iliescuadrian91 Buna ziua , in urma cu 3 zile am fost depistat de catre organele de politie la volanul masiinii cu o alcolemie de 0.53 alcool pur in aer . Conform legii am ... (vezi toată discuția)
Se va aproba recalcularea si se poate da amenda administrativa? valentin_matei2003 valentin_matei2003 Buna seara pe data de 24 sunt chemat in instanta pentru ca am condus baut la volan ,intrebarea mea este daca avocatului i se va aproba sa fac recalcularea si ... (vezi toată discuția)