avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 368 soluții astăzi
Forum Activitate nela29

Activitate nela29

Răspuns la discuția corectare titlu de proprietate
Speta e urmatoarea: pe titlul de proprietate sunt trecute 4 persoane (4 frati) iar numele uneia dintre ele e gresit.Eu am cumparat (ptrn contract sub semnatura privata) o parcela din acel teren iar cei 4 frati (3 in viata si mostenitorul unuia dintre ei) vor sa incheie un partaj prin care toate terenurile din titlu sa revina doar unuia (nu celui cu numele gresit). Eu stiam ca pt a fi partajat terenul trebuie intai inscris in cartea funciara, dar un notar ne-a spus ca se poate partaja si pe titlu.
Daca se face partaj la notar prin care se stipuleaza ca terenurile revin doar unei persoane, cei de la cartea funciara ii vor da respingere la inscrierea dreptului de proprietate?(inscrierea se va face in baza actului de partaj autentificat de notar, care va lua in considerare declaratiile de notorietate pentru identitatea de persoane din titlu).
Daca as fi stiut toate aceste aspecte la inceput, nu mai cumparam ca totul devine foarte complicat (si costisitor) iar eu vreau sa construiesc...
Răspuns la discuția corectare titlu de proprietate
Multumesc...am fost si am intrebat la prefectura si OCPI si mi s-a spus ca numai prin instanta sau prin declaratii autentice de notorietate date de ceilalti coproprietari din titlu... Notarul insa mi-a spus ca exista riscul ca cei de la cartea funciara sa respinga cererea de inscriere a dreptului de proprietate in cartea funciara pe baza acestor declaratii...
Care este procedura prin care se corecteaza un titlu de proprietate? Ma refer a faptul ca numele unuia dintre coproprietari este gresit. Multumesc.
Imi puteti recomanda cateva lucrari despre contractele aleatorii ? Ma intereseaza reglementarea acestora atat in dreptul roman, cat si in cel francez si moldovenesc. Multumesc.