avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1194 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... corectare titlu de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

corectare titlu de proprietate

Care este procedura prin care se corecteaza un titlu de proprietate? Ma refer a faptul ca numele unuia dintre coproprietari este gresit. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: nela29 , utilizator 20:41, 12 Mai 2011
Daca titlul nu a intrat in circuitul civil (inscriere, intabulare, vanzari, partaj, etc) atunci va prezentati la Comisia locala cu titlu in original si actul de identitate al coproprietarului caruia i s-a inscris numele gresit.
Daca insa a intrat in circuitul civil se poate modifica doar in baza unei hotarari judecatoresti, in contradictoriu cu cele 2 comisii - locala si judeteana.
Multumesc...am fost si am intrebat la prefectura si OCPI si mi s-a spus ca numai prin instanta sau prin declaratii autentice de notorietate date de ceilalti coproprietari din titlu... Notarul insa mi-a spus ca exista riscul ca cei de la cartea funciara sa respinga cererea de inscriere a dreptului de proprietate in cartea funciara pe baza acestor declaratii...
Atunci ramane doar calea porocesului pentru rectificarea titlului de proprietate in contradictoriu cu comisiile de fond funciar locala si judeteana.
Speta e urmatoarea: pe titlul de proprietate sunt trecute 4 persoane (4 frati) iar numele uneia dintre ele e gresit.Eu am cumparat (ptrn contract sub semnatura privata) o parcela din acel teren iar cei 4 frati (3 in viata si mostenitorul unuia dintre ei) vor sa incheie un partaj prin care toate terenurile din titlu sa revina doar unuia (nu celui cu numele gresit). Eu stiam ca pt a fi partajat terenul trebuie intai inscris in cartea funciara, dar un notar ne-a spus ca se poate partaja si pe titlu.
Daca se face partaj la notar prin care se stipuleaza ca terenurile revin doar unei persoane, cei de la cartea funciara ii vor da respingere la inscrierea dreptului de proprietate?(inscrierea se va face in baza actului de partaj autentificat de notar, care va lua in considerare declaratiile de notorietate pentru identitatea de persoane din titlu).
Daca as fi stiut toate aceste aspecte la inceput, nu mai cumparam ca totul devine foarte complicat (si costisitor) iar eu vreau sa construiesc...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Titlu de proprietate Lucman Lucman V-as ruga sa ma lamuriti care este procedura si cui trebuie sa ma adresez in vederea corectarii numelui (s-a omis o litera) unuia dintre mostenitorii ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate Lacy58 Lacy58 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati sau sa-mi dati un sfat ce trebuie sa fac in urmatoarea situatie: Am mostenit eu si fratele meu un imobil si un teren ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate gigelas gigelas Buna ziua, Pe un titlul de Proprietate,emis in baza legii 18/91,figureaza tatal si cei trei copii ai sai (2 frati si o sora). Insa,tatal,era decedat din ... (vezi toată discuția)