avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 614 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Titlu de proprietate
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Titlu de proprietate

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati sau sa-mi dati un sfat ce trebuie sa fac in urmatoarea situatie:
Am mostenit eu si fratele meu un imobil si un teren extravilan- faneata 0,49 ha - conform Titlului de proprietate emis in anul 2013.Si acest teren impreuna cu imobilul au fost mostenite conform Certificatului de Mostenire dupa tatal meu decedat in 2015.Dorim ca si acest teren sa fie masurat si sa primim Cartea Funcciara.Dar din pacate titlul de proprietate este emis gresit de catre Comisia de Judeteana pt. stabilirea dreptului de proprietate semnat si de prefectul Judetului,mai exact numarul Tarlalei si Parcelei sant ale vecinului.
In cazul acesta ce trebuie sa fac?Cine poate sa corecteze acest numere?

Va multumesc anticipat pentru ajutor!

Cu stima Lacy
Ultima modificare: Miercuri, 10 Februarie 2016
Lacy58, utilizator
Cel mai recent răspuns: Lacy58 , utilizator 12:56, 6 Martie 2016
Adresați-vă comisiei locale de aplicare a legii fondului funciar, poate va fi necesar o hotărâre a comisiei județene de modificare pentru ca apoi OCPI să refacă titlu de proprietate.
Sau dacă este vorba doar de o greșeală Oficiu teritorial de cadastru poate soluţiona eroarea din titlu de proprietate dacă, în urma verificărilor se constată că aceasta se datorează transcrierii eronate pe titlul de proprietate a unora dintre informaţiile de pe procesul verbal de punere în posesie sau din documentele care au stat la baza punerii în posesie.
Va multumesc foarte mult!!!!
Chiar daca am avut succesiunea la notar,se poate corecta de catre comisia locala sau judeteana?
pentru refacerea titlului trebuie sa va adresati comisiei... dar pentru certificatul de mostenire dupa ce aveti titlu cu nr tarla/parcela corect mergeti la notar
Multumesc foarte mult pentru raspuns!Din pacate cei de la comisia locala si judeteana ne-au dat raspunsul ca doarece acest teren dupa succesiune a intrat in circuitul civil trebuie sa mergem in istantanta.Acest raspuns am primit si de la OCOT.Nu stiu care este adevarul.

Cu stima

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces verbal de punere in posesie ioalex ioalex Bunica mea a avut mai multe parcele de teren extravilan si vie. A decedat in 1996. Pentru inceperea unei succesiuni notarul imi cere procesul verbal de punere ... (vezi toată discuția)
Probleme titluri de proprietate valpetcu valpetcu Buna ziua, Eu si sora mea suntem mostenitorii unei suprafete de padure din judetul Valcea. Padurea a fost confiscata de la bunicul nostru prin decretul ... (vezi toată discuția)
Actiune pentru modificarea (rectificarea) titlului de proprietate Ion Munteanu Ion Munteanu Buna ziua, De curand mama a deschis o actiune in instanta pentru modificarea (rectificarea) titlului de proprietate in care titular este bunicul (decedat) ... (vezi toată discuția)