avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Titlu de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Titlu de proprietate

V-as ruga sa ma lamuriti care este procedura si cui trebuie sa ma adresez in vederea corectarii numelui (s-a omis o litera) unuia dintre mostenitorii mentionati pe titlul de proprietate. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 13:17, 25 Mai 2010
Buna ziua
Nu cred ca va mai corecta cineva.... Este bine ca omul al carui nume a fost gresit sa mearga la notariat impreuna cu doi cunoscuti, iar acestia sa dea o declaratie de notorietate prin care vor declara ca il cunosc pe numitul x de y ani , si ca x este una si aceeasi persoana cu ......, acesta fiind si coproprietarul imobilului situat in ... pentru care i s-a reconstituit sau constituit (dupa caz) dreptul de proprietate in baza Legii nr.18/1991 a Fondului funciar (presupun ...),declaratie ce va fi folosita in viitor de x la perfectarea oricarui act (de vanzare, donatie, inchiriere, arenda, sau intabulare in Cartea Funciara). Stie orice notar cum sa redacteze o asemenea declaratie.
Ultima modificare: Marți, 25 Mai 2010
ContSters134600, utilizator
Primaria emite o adresa la OCPI in care precizeaza ca numele corect este X, si alaturi de o copie a actului de identitate eventual copia procesului verbal de punere in posesie si titlul in original, trimite adresa la OCPI.
uzual primaria face adresa si dvs o duceti la ocpi ;)
Ultima modificare: Marți, 25 Mai 2010
Cristian Fara, Expert cadastru autorizat ANCPI / OCPI
Cu mentiunea ca respectiva corectie o face Comisia judeteana de fond funciar, impreuna cu OCPI-ul, intrucat TP-urile sunt emise de aceste doua instituii:) Primaria trimite propunerea de modificare, impreuna cu documentele justificative, catre comisia judeteana, care ia legatura cu OCPI-ul si face modificarea (cel putin in jud. nostru, acesta este circuitul).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Titlul de proprietate fals ....................... rafaels rafaels [b]Cum se poate modifica un titlul de proprietate fals, emis de catre primarie, fara ca aceea sa detina tern la aceea adresa..................[/b]:stunned: (vezi toată discuția)
Actiune in anulare titlu de proprietate ContSters6135 ContSters6135 Am si eu o speta. De pe urma unui defunct au ramas 4 mostenitori, care au formulat cerere de reconstituire in termenul legal. Comisia judeteana a validat ... (vezi toată discuția)
Rectificare titlu de proprietate Mihaelaancapurdea Mihaelaancapurdea Buna seara, Am si eu o problema cu un titlu de proprietate la care am descoperit o gresala in sensul ca este trecuta gresit numarul tarlalei. Imi puteti ... (vezi toată discuția)