avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Rectificare titlu de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Rectificare titlu de proprietate

Buna seara,

Am si eu o problema cu un titlu de proprietate la care am descoperit o gresala in sensul ca este trecuta gresit numarul tarlalei. Imi puteti spune cum sa procedez pentru a fi corectat respectiva gresala in vederea intabularii parcelei.
Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 22:00, 27 Aprilie 2010
Daca terenul in cauza nu a intrat in circuitul civil, puteti incerca corectarea TP pe cale administrativa ( comisia locala de fond funciar de la primarie intocmeste un referat, depune copie a planului parcelar corect si, impreuna cu TP in original, cererea dvs. pentru corectarea erorii materiale din TP si actele dvs. de stare civila, trimite dosarul la comisia judeteana; aceasta va efectua corecturile necesare, impreuna cu OCPI-ul, aplicand stampila).
Daca terenul a intrat in vreun fel in circuitul agricol, singura modalitate de modificare a TP-ului este prin instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Eroare in titlul de proprietate Crinel Crinel Facand demersurile pentru intabularea dreptului de proprietate asupra unui teren dobandit prin restabilirea dreptului de proprietate s-a descoperit faptul ca ... (vezi toată discuția)
Modificare titlu de proprietate teren agricol serban_ana67 serban_ana67 cum pot modifica un tiltu de proprietate teren agricol redactat gresit de OCPI? in titlu scrie Tarla 30 in loc de 50,iar la cadastru nu ia in seama adeverinta ... (vezi toată discuția)
Proprietate lordionis lordionis Buna ziua. Ce documente sta la baza procesului verbal de punere in posesie al Comisiei locale de fond funciar? (vezi toată discuția)