avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 764 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... modificare titlu de proprietate teren agricol
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

modificare titlu de proprietate teren agricol

cum pot modifica un tiltu de proprietate teren agricol redactat gresit de OCPI?
in titlu scrie Tarla 30 in loc de 50,iar la cadastru nu ia in seama adeverinta de la primarie in care se face referire la gresala. ce trebuie sa fac si cu cine sa se termine mai repede ca lucrarea la cadastru e in curs
Cel mai recent răspuns: Cristian Fara , Expert cadastru autorizat ANCPI / OCPI 21:57, 28 Februarie 2010
buna ziua1
faceti o cerere catre Comisia judeteana-organul emitent al titlului.
Conform legii 18/1991, daca este vorba de o eroare materiala la redactarea titlului (adica comisia locala a transmis datele corecte, iar comisia judeteana si OCPI au scris eronat titlul), acesta se modifica de catre Comisia judeteana, pe baza unei cereri, insotita de documente doveditoare inaintate de catre comisia locala (veti depune si TP in original, pentru a se efectua corectura).
Daca, insa, o parte din terenul in cauza a intrat deja in circuitul civil, iar eroarea este de o alta natura (de ex, in urma elaborarii definitive a planurilor parcelare, s-au modificat vecinii, suprafata din tarlaua respectiva, etc), modificarea se face doar in instanta.
daca am inteles eu bine:O "lucrarea la cadastru este in curs" atunci este vorba de documentatia de intabulare a parcelei care are pe TP nr de tarla gresit!?!?!
daca ( prin absurd #-o ) este asa, atunci trebuie sa ... ii faceti CEVA colegului meu autorizat ocpi/ancpi care a depus documentatia cu gresala respectiva.
apoi daca nu gasiti ( si se pare ca nu ) intelegere la ocpi, va trebui sa asteptati respingerea documentatiei, apoi sa depuneti spre rectificare adeverinta si titlul original la OCPI ... sa asteptati rescrierea TP si sa redepuneti documentatia ( aveti o luna de zile sa redepuneti documentatia fara costuri suplimentare )

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rectificare titlu de proprietate Mihaelaancapurdea Mihaelaancapurdea Buna seara, Am si eu o problema cu un titlu de proprietate la care am descoperit o gresala in sensul ca este trecuta gresit numarul tarlalei. Imi puteti ... (vezi toată discuția)
Actiune rectificare titlu de proprietate dumifilote dumifilote In urma respingerii documentatiei cadastrale pentru o parcela, pe motiv ca indicativul cadastral din TP nu coincide cu cel din evidentele OCPI am depus in ... (vezi toată discuția)
Rectificare titlu de proprietate nr. tarla gresita tomaioan tomaioan Buna ziua.Va rog sa ma ajuta-ti cu niste sfaturi.Am primit titlul de proprietate in anul 1996 pentru 4 parcele de teren.In anul 2008 am vandut o parcela de ... (vezi toată discuția)