avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1314 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Eroare in Titlul de Proprietate
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Eroare in Titlul de Proprietate

Facand demersurile pentru intabularea dreptului de proprietate asupra unui teren dobandit prin restabilirea dreptului de proprietate s-a descoperit faptul ca in Titlul de Proprietate s-a inscris in mod eronat sola 72 in loc de 73.
Care este procedura pentru a putea modifica aceasta eroare?
Mergeti la primarie si verificati cum sta situatia. Daca este vorba de eroare materiala, exista doua posibilitati de corectare:
- daca macar o suprafata de teren de pe acel TP a intrat in circuitul civil (a fost instrainata), corectarea se face doar prin instanta, cu citarea comisiei locale si judetene de fond funciar si a OCPI-ului;
- daca TP-ul nu a intrat inca in circuitul civil, indreptarea erorii materiale se poate face pe cale administrativa: cerere la primarie, referat din partea comisiei locale de fond funciar, actele aferente (inclusiv titlul de proprietate in original); documentatia se inainteaza de primariei comisiei judetene de fond funciar care o analizeaza si emite o hotarare de corectare, pe care o inainteaza, impreuna cu documentatia si TP-ul in original, OCPI-ului, care efectueaza corectura si aplica stampila aferenta. TP-ul corectat de returneaza comisiei judetene, care aplica stampila pe fata TP-ului si il returneaza comisiei locale, de unde il ridicati si va faceti treaba.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rectificare titlu de proprietate Mihaelaancapurdea Mihaelaancapurdea Buna seara, Am si eu o problema cu un titlu de proprietate la care am descoperit o gresala in sensul ca este trecuta gresit numarul tarlalei. Imi puteti ... (vezi toată discuția)
Modificare titlu de proprietate teren agricol serban_ana67 serban_ana67 cum pot modifica un tiltu de proprietate teren agricol redactat gresit de OCPI? in titlu scrie Tarla 30 in loc de 50,iar la cadastru nu ia in seama adeverinta ... (vezi toată discuția)
Etape modificare titlu de proprietate tonti tonti - care sunt etapele de modificare a unui titlu de proprietate gresit ( e gresit nr. unei parcele ) in instanta? - care este taxa de modificare?( este ... (vezi toată discuția)