avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 841 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... prenume diferite pe acte ale aceleasi persoane
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

prenume diferite pe acte ale aceleasi persoane

buna ziua, avem un proces pe rol si vrem sa facem o tranzactie.
una din parate apare in buletin cu prenumele Mariea iar in TP apare cu prenumele de Maria. la fel defuncta dupa bunurile careia facem succesiunea este cu aceleasi prenume atat pe Tp cat si peCD. se poate rezolva printr-o declaratie la notar sau poate ramane asa cum este? care ar fi solutia?
Cel mai recent răspuns: ContSters97658 , utilizator 11:54, 27 Ianuarie 2010
Spuneti instantei acest lucru.
Daca ar fi sa o luam "ca la lege",se prezuma ca numele din actul de identitate este cel real. In aceste conditii, trebuie corectat TP ca sa corespunda cu actul de identitate al cetateanului. Problema este ca nu se poate cere instantei sa pronunte o hotarare de corectare a unui TP intr-o actiune de iesire din indiviziune (trebuie actiune separata). Daca instanta nu accepta sa se incheie tranzactia in conditiile date, nu aveti decat sa suspendati iesirea din indiviziune si sa corectati mai intai TP (In unele judete, aceasta corectare, daca terenul nu a intrat in circuitul civil, se poate face si pe cale administrativa: primaria depune dosarul complet, cu un referat justificativ si TP in original la comisia judeteana, care, impreuna cu OCPI-ul, face corectura necesara si aplica stampila, TP restituindu-se apoi proprietarului).
buna ziua!
nu prea merge o declaratie de notorietate cu privire la un TP.
marea majoritate a notarilor solicita sa se faca rectificarea TP, si mi se pare normal asa.
eu nu stiu ce acte a avut comisia cand a emis acel TP daca este greseala lor sa o rectifice!
Ultima modificare: Miercuri, 27 Ianuarie 2010
ContSters97658, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Titlu de proprietate Lucman Lucman V-as ruga sa ma lamuriti care este procedura si cui trebuie sa ma adresez in vederea corectarii numelui (s-a omis o litera) unuia dintre mostenitorii ... (vezi toată discuția)
Rectificare titlu de proprietate ocsi_b2001 ocsi_b2001 Am o problema cu TP emis in anul 1995. In urma defunctului sunt trei mostenitori care apar pe titlu,trei frati . La unul dintre ei- matusa , care este decedata ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate gigelas gigelas Buna ziua, Pe un titlul de Proprietate,emis in baza legii 18/91,figureaza tatal si cei trei copii ai sai (2 frati si o sora). Insa,tatal,era decedat din ... (vezi toată discuția)