avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1031 soluții astăzi
Forum Activitate UzY3L

Activitate UzY3L

@Company Advising: Nu am nimic de ascuns doar ca nu imi pasa de masina. E un fier. Ca e bara crapata sau masina e zgariata, nu ma intereseaza catusi de putin. Voiam sa stiu daca chiar sunt obligat sa merg la sectie din prostia, nesimtirea si nepasarea altora. Multumesc pentru raspuns!

@Cabinet de Avocat "Patrascu Razvan": Daca era doar contraventie, era ok. Faptul ca risc sa raman fara permis, nu mai e ok. Multumesc pentru raspuns!

In situatia in care voi ajunge la sectie pe viitor din cauza unei asemenea situatii, ce se va intampla? Pot presupune ca se vor stabili circumstantele producerii accidentului/incidentului/altercatiei si se va stabili un vinovat, dupa care se va elibera o dovada pe baza careia o sa pot merge la service sa repar masina?
Salutare tuturor,

Vreau sa stiu care sunt consecintele in cazul in care cineva mi-a sifonat/atins/julit/lovit masina in trafic iar eu nu opresc, avand in vedere ca as avea camera de bord si as fi tot timpul incadrat corect pe banda si as respecta legislatia privind circulatia pe drumurile publice.

Ex.1: Sunt pe banda 3, langa linia de tramvai, in coloana de masini. Intre banda 3 si linia de tramvai este linie continua. O masina taie coloana, ajunge in stanga mea, cat mai aproape de masina mea si semnalizeaza intentia de a intra pe banda de circulatie, incalcand linia continua. Soferul se apropie tot mai mult. La semafor se face verde. Eu imi continui drumul dar masinile sunt atat de apropiate incat soferul din stanga isi zgaraie masina de masina mea. Eu nu doresc sa opresc si nici sa facem constatare amiabila sau sa mergem la Politie.

Ex.2: Circul pe banda 2, pe directia inainte, in paralel cu o masina aflata pe banda 1. Soferul masinii de pe banda 1, intalneste un obstacol (masini parcate pe carosabil, groapa, ingustarea benzii etc.) si vireaza stanga, intrand pe banda mea, fiind ferm convins ca eu voi frana sau voi evita accidentul, lucru care nu se intampla si masinile se lovesc. La fel ca la exemplul 1, singura mea intentie este sa-mi continui drumul, fara a face constatare amiabila sau a merge la Politie, indiferent de starea masinii mele.

Exemplele pot continua dar pe scurt: ce mi se poate intampla daca eu nu opresc, atata timp cat circul 100% corect? Se considera fuga de la locul accidentului? Trebuie neaparat declarate la Politie aceste situatii? Ce se intampla daca cel care a gresit declara la Politie ca eu nu m-am oprit?

Va multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Multumesc pentru raspunsuri. O sa ma duc Luni la politie sa pot sa rezolv cumva problema.
Numai bine!
Salutare!
Multumesc pentru raspuns. As avea vreo sansa macar daca obtin dovada de la service IT autorizat ca produsele sunt defecte?
Salutare tuturor!
Am dat si eu peste o problema si anume, atot-prezenta frauda pe net. Am comandat de la cineva niste produse, anume o placa video si o placa de baza care sunt defecte. Respectivul imi respinge apelul si nu raspunde nici pe e-Mail. Am numarul sau de telefon, orasul, numele si chitantele de la firma de curierat.
Ce masuri pot lua impotriva dansului pentru a-l determina ori sa nu mai comita asemenea acte pe viitor ori sa-mi recuperez banii?
El locuieste in Caransebes, eu in Bucuresti ca student. Nu am viza de flotant daca ar conta cu ceva. Sunt originar din Focsani, Vrancea.
Va multumesc anticipat!