avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Inselaciune pe net - Recuperare bani
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Inselaciune pe net - Recuperare bani

Salutare tuturor!
Am dat si eu peste o problema si anume, atot-prezenta frauda pe net. Am comandat de la cineva niste produse, anume o placa video si o placa de baza care sunt defecte. Respectivul imi respinge apelul si nu raspunde nici pe e-Mail. Am numarul sau de telefon, orasul, numele si chitantele de la firma de curierat.
Ce masuri pot lua impotriva dansului pentru a-l determina ori sa nu mai comita asemenea acte pe viitor ori sa-mi recuperez banii?
El locuieste in Caransebes, eu in Bucuresti ca student. Nu am viza de flotant daca ar conta cu ceva. Sunt originar din Focsani, Vrancea.
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 00:47, 6 Mai 2011
sincer? nu puteti face nimic. nu puteti produce dovada ca acele produse erau defecte cind le-ati primit.
netul e ca la tirg, obor, adica vezi marfa iti place si o iei "asa cum e". obligatii pentru vicii ascunse nu are vinzatorul pentru ca nu o face cu titlu profesional, nu este magazin sau prestator.
Salutare!
Multumesc pentru raspuns. As avea vreo sansa macar daca obtin dovada de la service IT autorizat ca produsele sunt defecte?
Daca detineti date de identificare ale persoanei,puteti formula plangere la politie
Nu are relevanta amanuntul privitor la lipsa vizei
unitatea de service atesta eventual ca ACUM sunt defecte nu inainte de a le primi. incercativa totusi norocul si depuneti o plingere pentru inselaciune la politie, paote aveti sansa sa fie mai multe depuse pe numele vinzatorului si atunci... poate aveti noroc.
Multumesc pentru raspunsuri. O sa ma duc Luni la politie sa pot sa rezolv cumva problema.
Numai bine!

Alte discuții în legătură

Acuzatie inselaciune green488 green488 Buna seara, am postat un anunt cu un telefon pe un site de specialitate. Un cumparator l-a dorit si eu l-am trimis prin curier. Telefonul trimis de mine era ... (vezi toată discuția)
Vanzare olx paquly paquly Salutare! M-am decis sa imi vand o piesa de la calculator dupa ce am inlocuit-o cu una mai performanta ('piesa' era un procesor Intel i3 de generatia a3a ... (vezi toată discuția)
Teapa cumparaturi online cristi8 cristi8 Va scriu aici pentru ca ieri am luat o teapa pe [SITE]. Am licitat pentru un laptop. Am vorbit cu vanzatorul la telefon si prin mail-uri, mi-a oferit mai multe ... (vezi toată discuția)