Salutare!
M-am decis sa imi vand o piesa de la calculator dupa ce am inlocuit-o cu una mai performanta ('piesa' era un procesor Intel i3 de generatia a3a pentru cunoscatori). Eu l-am scos direct din calculator si l-am pus in cutia originala. Am pus anunt pe olx, m-am inteles cu un om si am reusit sa-l vand. Toate bune pana cand tipul mi-a zis ca procesorul nu functioneaza si ca mi-a facut plangere la politie pentru inselaciune (are adresa mea etc.), iar daca eu ii inapoiez banii isi retrage plangerea. Acum sa se inteleaga, eu cand am trimis coletul procesorul era in stare perfecta de functionare. Intrebarea mea esta clara : pot avea probleme in urma plangerii sale avand in vedere ca el nu are dovezi care sa ateste ca eu i-am trimis procesorul nefunctional? (chiar daca, cum am spus, el era functiona l).
Scuzati categoria ! O seara frumoasa !
Salutare!
Daca nu ati mai facut si alte operatiuni (fapte) de acest gen, care sa atraga si alte plangeri penale cu obiect inselaciune, nu aveti de ce sa va faceti probleme, situatia prezentata este cel mult un litigiu de drept civil. Inselaciunea este o fapta care se savarseste numai cu intentie directa si calificata prin scop, adica pentru a obtine un folos material injust. Ramane sa va prezentati la politie la audiere, si sa declarati adevarul.
Pt a putea pretinde ca piesa era defecta trebuie sa o fi preluat personal si sa o monteze personal autorizat ( tehnicianul profesionist verifica si placa de baza ,verifica daca MB suporta procesorul ,tensiuni ,etc) .
Si in plus ,cum dovedeste el ca procesorul a fost montat imediat ce l-a primit .
Si cum dovedeste ca e vb de acelasi procesor pe care l-ati expediat?
Audieri la Pol si cam atat .