avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 854 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Reclamat la politie pentru alt obiect la posta
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Reclamat la politie pentru alt obiect la posta

Acum aprox. 7 luni am pus la vanzare un anunt pe olx cu niste adidasi iar in coletul de la posta pe care urma sa il trimit cumparatorului am pus alte obiecte.Ce mi se intampla daca mi s a facut reclamatie
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 03:54, 29 Ianuarie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Raspundeti penal pt inselaciune, impacati-va cu victima ca sa isi retraga plangerea.
Art. 244. -
(1) Inducerea în eroare a unei persoane prin prezentarea ca adevărată a unei fapte mincinoase sau ca mincinoasă a unei fapte adevărate, în scopul de a obține pentru sine sau pentru altul un folos patrimonial injust și dacă s-a pricinuit o pagubă, se pedepsește cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani.


(3) Împăcarea înlătură răspunderea penală.

Ultima modificare: Marți, 28 Ianuarie 2020
gi-jane2, moderator
Intrebarea mea este cum dovedeste acea persoana ca nu a fost ce trebuia in cutie si cum de ma poate acuza din moment ce el putea sa acceseze continutul coletului si sa modifice si cu toate ca el a primit ce trebuie sa imi faca plangere cu motivul ca nu a primit.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu trebuie sa dovedeasca , trebuie sa faca plangere si se va cerceta. Chiar o sa ai tupeu sa spui ca ai trimis adidasi si el si-a pus carpe sau cartoane in colet ca sa iti faca plangere desi nu te cunoaste si nu are niciun interes ? crezi ca politistii au ciunga in par ?
ok am inteles ms de ajutor
Trebuie sa stiti ca empiric o singura escrocherie nu este o escrocherie. Doar cateva zeci sau sute de escrocherii vor face ca politistii sa urmareasca sarguincios un suspect. Altfel dosarul va ramane intr-un sertar, in care se va umple de praf.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am dat o teapa si nu stiu ce se va intampla famy201 famy201 Am dat o teapa si nu stiu ce se va intampla dupa aia voi ajunge la inchisoare sau o sa primesc o amenda ? Teapa a decurs in urmatoarele: Am vrut sa fac ... (vezi toată discuția)
Bună seara o întrebare la câte dosare se poate face închisoare ... Dana00000 Dana00000 Bună seara o întrebare la câte dosare se poate face închisoare pt țepe înșelătorie mulțumesc. (vezi toată discuția)
Țeapă olx Mircea85468 Mircea85468 Săptămâna trecută am pus un produs la vânzare pe olx. Ma contactat un vânzător și am stabilit ca ii expediez produsul în valoare de 2900 de lei dar cu ... (vezi toată discuția)