avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 650 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Țeapă OLX
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Țeapă OLX

Săptămâna trecută am pus un produs la vânzare pe olx. Ma contactat un vânzător și am stabilit ca ii expediez produsul în valoare de 2900 de lei dar cu plata în avans. Greșeală mea, nu aveam de unde sa știu ca produsul între timp se va defecta și nu îl mai pot expedia.... Și nici bani pe transport care erau în jur de 300 de lei și acum bănuiesc ca a depus o plângere la politie pe numele meu. Știu ca se încadrează la înșelătorie și abuz de încredere. As dori sa știu ce mi se poate întâmpla asta e ideea.... Dacă e un dosar penal și o amenda nu ma stresez dar sa nu mi se întâmple ceva de genul sa fac bulau ca nu e bine. Vreau sa ies cât mai ok din asta. Dacă ii restitui suma de bani înapoi sau sa ne înțelege pe cale amiabila pot păți ceva? Sau dacă nu i-o restitui ce pot păți. Ma gândesc ca e un prejudiciu destul de mic.
Cel mai recent răspuns: cris0811 , utilizator 20:24, 11 Iulie 2017
Încercați să vă împăcați, reparați prejudiciul și totul se poate termina bine pentru dvs. Calea amiabilă, eventual medierea dacă altfel nu reușiți, este recomandată.
Art. 244
Înşelăciunea
(1) Inducerea în eroare a unei persoane prin prezentarea ca adevărată a unei fapte mincinoase sau ca mincinoasă a unei fapte adevărate, în scopul de a obţine pentru sine sau pentru altul un folos patrimonial injust şi dacă s-a pricinuit o pagubă, se pedepseşte cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani.
(2) Înşelăciunea săvârşită prin folosirea de nume sau calităţi mincinoase ori de alte mijloace frauduloase se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani. Dacă mijlocul fraudulos constituie prin el însuşi o infracţiune, se aplică regulile privind concursul de infracţiuni.
(3) Împăcarea înlătură răspunderea penală.

Detalii: [ link extern ]
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
unii au primit 3 ani pt o bucata de salam. sfatul meu e sa va lasati de inselat oamenii pe internet, ca nu stiti cand se altereaza situatia si va treziti la "bulau". oricum, daca exista plangere penala pe numele dvs pt un procuror situatia e clara : un vanzator de buna credinta returna banii in secunda in care vedea ca nu mai poate expedia produsul. povestea cu s-a defectat nu tine...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună seara o întrebare la câte dosare se poate face închisoare ... Dana00000 Dana00000 Bună seara o întrebare la câte dosare se poate face închisoare pt țepe înșelătorie mulțumesc. (vezi toată discuția)
Salut. ce ai putea pati din punct de vedere legal daca te pretinzi ... Anonim???? Anonim???? Salut. Ce ai putea pati din punct de vedere legal daca te pretinzi matrimoniala pe publi24 si ,,oferi” servicii web, primesti banii prin transfer bancar si ... (vezi toată discuția)
Ncp - inselaciune premeditata maiaB maiaB Buna ziua! Intrebare: cum se pedepseste INSELACIUNEA PREMEDITATA ( ma refer la bani primiti si scutiti din alte plati pt servicii neonorate voit, exista probe ... (vezi toată discuția)