Zilele acestea am trecut printr-o situatie deosebita care as vrea sa o clarific pentru mine. Un amic care isi deschide un bar doreste sa-si cumpere un sistem de sonorizare, a cautat dar nu a gasit in banii care ii dorea, m-a contactat si mi-a spus ca ar dori sa cumpere sistemul unui cumnat si sa i-au legatura cu el (el fiind plecat in afara). Am luat legatura s-au inteles la bani, acum problema.
A primit sistemul la probat a functionat a hotarat sa-l achizitioneze, a 2-a zi a venit cumnata si a incasat banii ceruti.
La o zi ne contacteaza si ne spune ca doreste banii inapoi pentru ca s-a stricat o piesa la el. Bineinteles mai mult amenintator. Cumnata i-a transmis ca nu poate sa-i mai ofere banii inapoi, dar sa mearga intr-un centru specializat si suporta reparatia fara probleme.
Acum el ameninta ca depune plangere pentru inselaciune, ce sfat sa-i dau cumnatei - ea acum nu poate restitui suma ca a cheltuit din ea si cu el nu se intelege.
Precizez ca banii si echipamentele au fost schimbate fara acte, doar cei prezenti - oricum aspectul acesta este mai putin important pentru ca nu s-a gandit nimeni sa insele, acum la nivel de om cu om, acum trebuie sa vedem ce inseamna si juridic daca se doreste sa se mearga la plangere pentru inselaciune.
S-a raspuns la acest topic deschis de dvs si in sectiunea drept penal
Din aspectele mentionate nu rezulta elementele privitoare la prezentarea ca adevarata a unei fapte mincinoase, inducerea sau mentinerea in eroare a unei persoane cu scopul obtinerii unui folos injust
Chiar daca cumparatorul apreciaza ca a fost inselat in conventie,din cele relatate de dvs lipseste un element esential si anume intentia vanzatoarei de a tranzactiona un bun nefunctional
Inselaciune sau nu?
lore27
In primul rand Buna ziua.
Am o problema si as avea nevoie de un sfat:acum 2 luni de zile am avut o problema cu masina personala(mai exact ii s-a spart ... (vezi toată discuția)
Vanzare olx
paquly
Salutare!
M-am decis sa imi vand o piesa de la calculator dupa ce am inlocuit-o cu una mai performanta ('piesa' era un procesor Intel i3 de generatia a3a ... (vezi toată discuția)