avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 242 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Acuzatie inselaciune
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Acuzatie inselaciune

Buna seara, am postat un anunt cu un telefon pe un site de specialitate. Un cumparator l-a dorit si eu l-am trimis prin curier. Telefonul trimis de mine era perfect functional. Dupa ce a platit si a ridicat coletul, cumparatoru mi-a spus ca mi-l trimite inapoi deoarece are un defect. ( nu intra in retea spune el). Am refuzat sa primesc inapoi un telefon defect, dat fiind ca eu am trimis unul in stare perfecta de functionare. Iar azi (dupa 2 sapt )am primit o citatie de la politia de resedinta a cumparatorui, pt inselaciune. Ce pot face? El poate sa-mi dea orice telefon defect. Sau poate a suferit un s0c mecanic (cazatura, etc) si nu mai functioneaza normal. Pt a scapa de aceasta acuzatie trebuie sa achizitionez un telefon defect, care nici macar nu stiu daca este al meu pt ca imi poate pune o placa stricata?
Cel mai recent răspuns: green488 , utilizator 10:22, 3 Decembrie 2016
Va confruntati cu riscurile activitatii de schimb de bunuri pe net fara garantie...
Dv ati vandut un produs folosit,fara documente ,fara garantie ,afirmand ca este in stare de functionare
Exista posibilitatea ca inclusiv in perioada transportului sa fi avut loc un eveniment care sa genereze defectiuni la telefon
Era normal-daca erati vanzator de buna credinta,chiar daca comercializati produse sh sa vindeti telefonul,dar sa anexati si dovada service ca telefonul marcaX seria Y este in stare tehnica de functionare-situatie care va garanta sa fiti exonerat de eventuale pretentii din partea cumparatorului,de situatii neplacute de genul celei cu care va confruntati dupa primirea citatiei...
Tocmai am intrebat la un service de acea dovada si mi-au spus ca nu stiu de asa ceva si oricum pt vechimea telefonului vandut de mine (12 ani) nu si-ar fi asumat o asemenea dovada. Am intrebat si pe diferite forumuri nimeni nu stie de aceasta dovada. (chiar am fost luat la misto ) Am sunat la curier si i-am intrebat si pe ei si nici ei nu stiu de asa ceva. As fi dorit un raspuns realist. Ce nu ati inteles dv este ca, eu am detaliat aceasta situatie pt a stii de la cineva de aici ce pot face, nu ce ar fi trebuit sa fac.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acuzatie falsa tincaflavius909 tincaflavius909 Buna seara! Am vandut un telefon mobil pe un site de anunturi online. Telefonul era intr-o stare foarte buna,dat find ca este un telefon de 2-3 ani. Am sunat ... (vezi toată discuția)
Problema telefon vandut Teodor998 Teodor998 Buna ziua, in urma cu cateva zile am vandut un telefon. Am vorbit cu proprietarul si a fost de acord sa trimit coletul prin posta. Telefonul l-am bagat putin ... (vezi toată discuția)
Problema service garantie smartphone deiucluj deiucluj Salut tuturor. Sa o luam cu inceputul. Am cumparat second-hand un telefon, HTC 510. Dupa cateva zile de folosire, am observat ca touchscreen-ul facea ... (vezi toată discuția)