verifica prima data daca posta ti-a oferit asigurare , in mod normal ar trebuii sa asigure orice colet . daca ti-a oferit asigurare , foloseste-o .posibil sa se fi deteriorat in timpul transportului .
daca cumparatorul tau , a spus ca are un frate politist ...asta inseamna santaj...faci plangere !
cand ai impachetat telefonul , ai facut-o in fata functionarului de la posta ? exista inscrisuri despre starea tehnica a telefonului , la observatii in rubrica pack-ing list ? daca da si sunt favorabile dumneavoastra , puneti-le la dispozitia cumparatorului , in felul acesta o sa taca .
daca nu beneficiezi de nici una din optiunile de mai sus , intreaba-l ce a cautat cu telefonul la service ? trebuia sa-l puna la loc in colet si sa-l trimita retur in acel moment .
Se pare că ați avut ghinion, chiar dacă ați fost corect.Pentru a evita o potențială plîngere, v-aș sfătui să cedați dvs. și să-i înapoiați banii, evident, și să primiți telefonul înapoi. Vă va fi greu să demonstrați că telefonul era funcțional, omul are, probabil dovada verificării lui la service și nu ați face decât să intrați mai adând în conflict.
Acum cateva minute mi-au ajuns cei 120 de lei, banii pentru telefon.
Am facut copy-paste la un e-mail primit de la el : "Scuteste-ma de minciunile si vrajelile astea.Te-am intrebat CLAR,colaborezi si-mi trimiti banii inapoi sau nu?Daca nu azi depun plangerea penala si te actionez in instanta ca m-am saturat de TUPEUL tau ordinar" sau "daca nu-mi trimiti suma de bani inapoi,pe care mi-ai luat-o vanzandu-mi un produs defect ca fiind functional,vei avea de suferit,iti garantez eu asta."
Este normal sa vorbeasca asa?
Telefonul l-am impachetat acasa.
Din cele spuse de el, coletul nu prezenta nici un fel de urma de deteriorare.
El a spus ca defectul se afla in telefon.
Daca ii spun ca probabil cei de la service-ul gsm l-au stricat, imi spune ca ma da la politie si pentru ca i-am acuzat pe ei pe nedrept.
Ce ma sfatuiti sa fac?
urmeaza sfatul doamnei mediator....cei destepti cedeaza intodeauna !
sunt sigur ca tu i-ai putea face mult mai mult rau , doar daca faci reclamatie la politie..dar nu asta conteaza.
cel mai bine returneaza-i banii si sa-ti trimita si el telefonul , dar pe banii lui ...
ca sa-i mai ciontesti din bani , trimite-i prin curier , si cu plata fizic , la el acasa , sa-i mai opreasca curierul comision...macar sa te racoresti si tu !
Multumesc frumos, o sa-i trimit banii inapoi.. chiar daca o sa ies in paguba. N-am chef de umblat pe la politie. Multumesc din nou.