avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1266 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Va rog lamuriti-ma: cum se poate dovedi ca vanzatorul ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Va rog lamuriti-ma: cum se poate dovedi ca vanzatorul a trimis exact produsul comandat cand cumparatorul afirma ca a fost inselat?

Am citit multe topicuri in care cei care au luat teapa pe diferite site-uri primind alte produse in loc de cele comandate ( bolovani in loc de laptop de exemplu) au fost sfatuiti sa depuna o plangere la politie si sa prezinte dovada ca au trimis banii si dovada ca produsul primit nu e cel comandat.Acum va intreb, daca un vanzator cinstit trimite exact produsul comandat iar cumparatorul se duce la politie cu toate acele dovezi plus cativa martori ca nu a primit ce a comandat ce se intampla?
Cel mai recent răspuns: alexandrugroza , utilizator 23:41, 27 Octombrie 2011
trebuie sa se apere si sa faca dovada trimiterii produsului comandat
Asa este, trebuie sa se apere si sa aduca dovezi.
Din cate observ si cei inselati si cei care sunt cinstiti dar altii vor sa-i pacaleasca au mari probleme cand trebuie sa stranga aceste dovezi pentru ca in majoritatea cazurilor cine face o astfel de tranzactie nu se gandeste ca va fi inselat deci nu-si iau masuri de precautie cum ar fi:
- impachetarea produsului de fata cu 1-2 persoane care i pot servi de martori
- declararea produsului si a valorii la expediere
- desfacerea coletului in fata unui lucrator de la posta care sa ateste ca inauntru este produsul dorit si nu bolovani sau altele.

Singurele dovezi pe care le au in general cei inselati sunt : chitanta de la posta si o conversatie online(in cazurile in care le pastreaza) dar sunt si cazuri in care conversatiile se poarta la telefon si atunci nimeni nu inregistreaza nimic, ori apelurile nu sunt dovezi suficiente.

Sfatul meu este sa nu cumparati/vindeti produse online decat de la magazinele specializate, cu vechime si cunoscute ca fiind serioase. Desigur puteti face oferte online dar ar fi bine cand vindeti sau cumparati ceva sa va intalniti personal cu vanzatorul/cumparatorul pentru a evita aceste situatii neplacute.
''
- impachetarea produsului de fata cu 1-2 persoane care i pot servi de martori
- declararea produsului si a valorii la expediere"
Aceste lucruri nu ar putea sa le faca si cel care e hotarat sa dea o teapa?

gerrardd a scris:

''
- impachetarea produsului de fata cu 1-2 persoane care i pot servi de martori
- declararea produsului si a valorii la expediere"
Aceste lucruri nu ar putea sa le faca si cel care e hotarat sa dea o teapa?



Ar putea, insa tocmai de aceea am spus ca si desfacerea coletului, la primire, in prezenta unui lucrator postal este esential.
Iar pentru declararea produsului si al valorii la expediere coletul nu trebuie sa fie sigilat pentru ca cineva sa vada ce contine, asta v-o spun din proprie experienta(nu era vorba despre vanzare), desi e posibil ca nu in toate cazurile sa vi se ceara sa sigilati coletul in prezenta unui lucrator postal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teapa cumparaturi online cristi8 cristi8 Va scriu aici pentru ca ieri am luat o teapa pe [SITE]. Am licitat pentru un laptop. Am vorbit cu vanzatorul la telefon si prin mail-uri, mi-a oferit mai multe ... (vezi toată discuția)
Ma numesc flaviu. pe data 1 decembrie 2020 am contactat un vânzător ... Flaviu12 Flaviu12 Ma numesc Flaviu. Pe data 1 decembrie 2020 am contactat un vânzător pe website-ul de anunțuri olx.ro pentru achiziționarea unui produs,respectiv telefon ... (vezi toată discuția)
Am și eu o nelămurire ce înseamnă colet cu mandat poștal? ... Adry96 Adry96 Am și eu o nelămurire ce înseamnă colet cu mandat poștal? Ce riscuri implică pentru mine că vanzător? (vezi toată discuția)