avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 343 soluții astăzi
Forum Activitate codrutadelia

Activitate codrutadelia

Buna ziua

Am depus dosarul pentru obtinerea concediului de ingrijire a copilului pana la 2 ani in data de 25 aprilie 2012. Intrebarea mea este daca pot sa renunt la cic pana la 2 ani si sa solicit concediu pe un an . Daca exista o baza legala sau nu .
Buna ziua!
Am o nelamurire .....
Un angajat prezinta la angajator la data de 11.01.2011 o Decizie de incadrare in gradul II de invaliditate incepand cu data de 10.01.2011(fara drept de munca ) si solicit pensionare de invaliditate . In perioada 01.02.2010-09.01.2011 angajatul a fost in concediu pentru incapacitate de munca . Incepand cu data de 10.01.2011 angajatul nu a mai avut nici concediu pentru incapacitate de munca si nici nu a venit la serviciu . Conform Codului Muncii contractul de munca inceteaza de drept la data comunicarii deciziei de pensionare . In data de 05.05.2011 angajatul a fost informat de Casa de Pensii ca i sa respins dosarul de pensie pentru ca nu are stagiul minim de cotizare .
Eu am incetata contractul de munca cu data de 10.01.2011 cf art.56 d CM
Intrebrea mea este in perioada 10.01.2011- 05.05.2011 angajatul trebuia sa apara pe statul de plata si daca am gresit incetand contractul de munca avand in vedere ca pensia de invaliditate gradul II nu se poate cumula cu salariul iar angajatul are invaliditate tip II fara drept de munca ?