avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1193 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Incetare Contract de munca in cazul pensiei de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Incetare Contract de munca in cazul pensiei de invaliditate II

Buna ziua!
Am o nelamurire .....
Un angajat prezinta la angajator la data de 11.01.2011 o Decizie de incadrare in gradul II de invaliditate incepand cu data de 10.01.2011(fara drept de munca ) si solicit pensionare de invaliditate . In perioada 01.02.2010-09.01.2011 angajatul a fost in concediu pentru incapacitate de munca . Incepand cu data de 10.01.2011 angajatul nu a mai avut nici concediu pentru incapacitate de munca si nici nu a venit la serviciu . Conform Codului Muncii contractul de munca inceteaza de drept la data comunicarii deciziei de pensionare . In data de 05.05.2011 angajatul a fost informat de Casa de Pensii ca i sa respins dosarul de pensie pentru ca nu are stagiul minim de cotizare .
Eu am incetata contractul de munca cu data de 10.01.2011 cf art.56 d CM
Intrebrea mea este in perioada 10.01.2011- 05.05.2011 angajatul trebuia sa apara pe statul de plata si daca am gresit incetand contractul de munca avand in vedere ca pensia de invaliditate gradul II nu se poate cumula cu salariul iar angajatul are invaliditate tip II fara drept de munca ?
Ati procedat corect. Aveti grija sa aveti dovada scrisa a datei cand a fst comunicata Decizia de incadrare in gradul II de invaliditate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetare cim - invaliditate madylumy madylumy Buna ziua, am primit din partea unui salariat o,, decizie medicala asupra capacitatii de munca,,, in urma a 185 de zile de cm, emisa de un medic de expertiza. ... (vezi toată discuția)
Cum înceteazã acest contract de muncã? robertsega32 robertsega32 Buna ziua. un angajat a obţinut decizie medicală asupra capacităţii de muncă (invaliditate) în octombrie 2013). La începutul lui decembrie 2013 i s-a ... (vezi toată discuția)
Când înceteazã un contract de muncã pentru o persoanã pensionatã pe caz de boalã chrisbia30 chrisbia30 Am o mare dilemă şi dacă cineva poate să o rezolve. Pentru un angajat în sistemul bugetar s-a depus dosarul de pesionare pentru invaliditate cam prin ... (vezi toată discuția)