avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 865 soluții astăzi
Forum Activitate Marius_Gabriel21

Activitate Marius_Gabriel21

Răspuns la discuția Fond de rulment
O sa va mai intreb.
1)O asociatie de proprietari se poate infiinta daca la data infiintari nu avea nici-o utilitate(Apa calda,caldura,apa rece si gunoi)?
2)Este legal ca in lista luni februarie sa fie pus consumu de apa rece(citit pe apometru individual pe apartament) consumul din luna martie?Specificam ca este un decalaj de 3 luni la listele de intretinere.Ex:Lista de intretinere pentru luna Mai a fost afisata la vizier pe data de 5 iulie 2010.Iar cea din iunie pe 30 iulie 2010.Este posibil sa introduca 2 liste in 30 de zile?
INTREBARE:1)fONDUL de reparatii cum se plateste,pe an sau pe luna?
2)cati cenzori din acelasi bloc/asociatie trebuiesc sa fie?
3)Cenzori pot sa faca listele de intretinire si sa tina la ei?
ms mult pot sa editez eu sau sa mai scriu intrebariile in jos in ordine?
Te rog sa ma ierti ca le-am pus pe toate la un loc si irelevant ,dar se intampla
Am o intrebare si va rog sa ma iertati ca va intreb.
Bun asociatia de proprietari de care apartin ,nu au facut un plafon pentru fondul de rulment ,suma care trebuie stransa pe anu respectiv.Si in plus nu au facut un fond de rulment cu cheltuielile pe anu respectiv.Noi nu avem apa calda,caldura,lumina pe scara (dar se consuma).Gazele sunt cu contract separat,avem apa rece si gunoi doar atat.Dar in momentul infiintari asociatiei de proprietari nu aveam nici una din aceste utilitati.Bun fondul de rulmenti si fondul de reparatii se face o cota parte pe an sau pe luna.Suma pe apartamentul meu sa fie de 120 ron.Eu trebuie sa dau 120 de ron pe 3 persoane pe an sau pe luna.Va rog sa ma lamuriti.Aici lista de intretinere cine o intocmeste?-poate sa faca lista de intretinere cenzorul?Desi avem administrator ,In bloc avem 20 de apartamente si avem 6 cenzori din aceeasi bloc/scara se poate sa fie 6 cenzori din aceesi scara format din restantieri si pe grade de rudenie si fara sa fie un cenzor din afara.
Avem un decalaj cu 2 luni in urma.avem apometre individuale pe apartamente.Este admisibil ca consumul din aprilie sa fie trecut in martie?