avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 906 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Fond de rulment
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Fond de rulment

Buna ziua, as dori sa intreb daca fondul de rulment care trebuie platit la asociatiile de proprietari/locatari este obligatoriu, prin lege, sau facultativ. Multumesc daca ma poate lamuri cineva si va doresc toate cele bune :luck:
Cel mai recent răspuns: Marius_Gabriel21 , utilizator 23:30, 8 Mai 2011
da, colectarea si plata fondului de rulment este obligatoire...aceste sume reprezinta in fapt sursa financiara din care se platesc facturile consumurilor...
colectarea acestora (sumelor aferente) se face dupa plata facturilor, in concluzie, in lipsa fondului de rulment, aceste facturi nu pot fi achitate.
Legea 230/2007. Art. 46. - Toţi proprietarii au obligaţia să plătească lunar,
conform listei de plată a cheltuielilor asociaţiei de proprietari, în
avans sau pe baza facturilor emise de furnizori, cota de contribuţie
ce le revine la cheltuielile asociaţiei de proprietari, inclusiv cele
aferente fondurilor din asociaţia de proprietari.
Normele in vigoare impun ca organizare si functionarea activitatii asociatiilor de proprietari sa se realizeze in anume cadru care implica responsabilitati,drepturi si obligatii
La majoritatea asociatiilor presedintele comitetul executiv inteleg sa desfasoare o activitatea in limitele normelor,dar mai exista multe alte asociatii unde activitatea se desfasoara dupa bunul plac si interes al presedintelui de asociatie
Fondul de rulment este fond obligatoriu
Art 24 (1) Din HG nr 1588/2007 In scopul asigurarii fondurilor necesare pentru plati curente,asociatia de proprietari,stabileste cuantumul si cota de participatie a proprietarilor la constituirea fondului de rulment
De regula,fondul de rulment se dimensioneaza astfel incat sa poata acoperi cheltuielile curente ale condominiului la nivelul unei luni calendaristice
Am o intrebare si va rog sa ma iertati ca va intreb.
Bun asociatia de proprietari de care apartin ,nu au facut un plafon pentru fondul de rulment ,suma care trebuie stransa pe anu respectiv.Si in plus nu au facut un fond de rulment cu cheltuielile pe anu respectiv.Noi nu avem apa calda,caldura,lumina pe scara (dar se consuma).Gazele sunt cu contract separat,avem apa rece si gunoi doar atat.Dar in momentul infiintari asociatiei de proprietari nu aveam nici una din aceste utilitati.Bun fondul de rulmenti si fondul de reparatii se face o cota parte pe an sau pe luna.Suma pe apartamentul meu sa fie de 120 ron.Eu trebuie sa dau 120 de ron pe 3 persoane pe an sau pe luna.Va rog sa ma lamuriti.Aici lista de intretinere cine o intocmeste?-poate sa faca lista de intretinere cenzorul?Desi avem administrator ,In bloc avem 20 de apartamente si avem 6 cenzori din aceeasi bloc/scara se poate sa fie 6 cenzori din aceesi scara format din restantieri si pe grade de rudenie si fara sa fie un cenzor din afara.
Avem un decalaj cu 2 luni in urma.avem apometre individuale pe apartamente.Este admisibil ca consumul din aprilie sa fie trecut in martie?
Ultima modificare: Duminică, 8 Mai 2011
Marius_Gabriel21, utilizator
Va raspund in legatura cu fondul de rulment.
Cei 120 lei inseamna ca pentru apartamentul dv. trebuie sa platiti numai acest 120 lei, o singura data. Nu va ganditi nici la numar de persoane, nici la "lunar".

Interventie moderatorRestul problemelor sunt povestite prea invalmasit si aproape ca nu se intelege mare lucru. Luati cate o intrebare pe rand si adresati-o, asteptand sa primiti raspunsuri pana va veti lamuri.
ms mult pot sa editez eu sau sa mai scriu intrebariile in jos in ordine?
Te rog sa ma ierti ca le-am pus pe toate la un loc si irelevant ,dar se intampla
Ultima modificare: Duminică, 8 Mai 2011
Marius_Gabriel21, utilizator

Alte discuții în legătură

Diferente apa calda/apa rece DanAlyna DanAlyna Buna ziua, Pe lista de plata a cotelor de contributie la cheltuielile AP a aparut la rubrica Cheltuieli pe cota parte indiviza, subrubrica \"Diferente apa ... (vezi toată discuția)
Administratia de locatari grigo27 grigo27 Buna seara! Locuiesc la ultimul etaj al unui bloc de 4 nivele.De 2 ani ma confrunt cu scurgerile de apa dupa terasa blocului si de fiecare data imi renovez ... (vezi toată discuția)
Afisare liste intretine cu intarziere de 4 luni yotantzy yotantzy Buna ziua , Locuiesc in Sos .Viilor Nr.92 Bl.4 A si B , blocul este administrat de Firma SCOMET , listele de intretinere se afiseaza cu 4 luni in urma ,pe ... (vezi toată discuția)