avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1103 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Afisare liste intretine cu intarziere de 4 luni
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Afisare liste intretine cu intarziere de 4 luni

Buna ziua ,
Locuiesc in Sos .Viilor Nr.92 Bl.4 A si B , blocul este administrat de Firma SCOMET , listele de intretinere se afiseaza cu 4 luni in urma ,pe data 19 decembrie 2012 a fost afisat calculul aferent luni august . Ma intereseaza daca exista un termen legal pentru afisarea listelor de plata . Cine plateste penalizariile facturilor, ca nu se calculeaza la timp iar fondul de rulment nu acopera platile. Am intrebat la firma de ce este decalajul asa mare ( 4 luni) pentru afisarea listelor . Raspuns : primesc tarziu facturile si consumul de apa rece si calda de la cenzor .. Cu multumirii C IORDANESCU
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 19:40, 12 Ianuarie 2013
Termenul de afisare este 5 zile de la primirea ultimei facturi.In cazul firmelor de administrare cred ca depinde foarte mult de contractul incheiat La noi in sectorul 3 ultima factura este cea de apa , vine cam pe 25 ale lunii,deci cel tarziu la 30 trebuie afisata intretinerea pentru luna anterioara,cam tarziu la dvs.Puteti cere socoteala comitetului,presedintelui,ei se fac vinovati de acest aspect
Nu este atributia cenzorului sa comunice consumul de utilitati
Solicitati oficial presedintelui de asociatie sa dispuna respectarea si aplicarea unitara a normelor in domeniu astfel incat sa fie respectate termenele legal prevazute
yotantzy a scris:
Am intrebat la firma de ce este decalajul asa mare ( 4 luni) pentru afisarea listelor . Raspuns : primesc tarziu facturile si consumul de apa rece si calda de la cenzor ..

Firma nu trebuie sa astepte de nicaieri facturile ci trebuie sa le solicite furnizorului. Cenzorul poate avea acces la facturi dar acestea trebuie sa ajunga in primul rand la asociatie, la administrator sau firma ce administreaza si abia dupa aceea poate sa le vada si cenzorul, asa cum vede si verifica orice document al asociatiei.
Presedintele asociatiei dumneavoastra sa discute cu reprezentantii firmei care se ocupa de administrarea asociatiei si sa impuna acesteia afisarea listelor de plata cel mai tarziu la data de 20 ale fiecarei luni pentru luna precedenta.
Daca nu se conformeaza, reziliati contractul cu aceasta firma, cautati alta firma de administrare, angajati un administrator atestat...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fond de rulment Pilu Pilu Buna ziua, as dori sa intreb daca fondul de rulment care trebuie platit la asociatiile de proprietari/locatari este obligatoriu, prin lege, sau facultativ. ... (vezi toată discuția)
Suspiciune de furt, administrator bloc de locuinte vitalsmart vitalsmart Buna seara! Pe lista cotelor de plata a intretinerii din luna Decembrie 2016 si afisata in Februarie 2017, apare o factura la lift din Martie 2016. Dupa o ... (vezi toată discuția)
Asociatie de locatari mariapopescu20 mariapopescu20 Asociatia a dat in judecata vechiul comitet pentru neafisarea diferentelor de apa dintre factura furnizorului si consumul din bloc. La vechiul comitet au fost ... (vezi toată discuția)