avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 477 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... unde pot sesiza o intretinere de 1660lei pentru 2 ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

unde pot sesiza o intretinere de 1660lei pentru 2 persoane?

Va rog sa ma indrumati unde pot reclama calculul de intretinere pe luna aprilie pentru 2 pers. in valoare de 1660lei, este efectuat de firma SCOMET, care refuza sa raspunda referitor la baza legala pe care a utilizat-o ?
reprezentantul legal ala sociatiei de proprietari este presedintele acesteia
In temeiul disp art 10 din L nr 230/2007 solicitati acestuia punerea la dispozitie a tuturor documentelor in baza carora a fost calculata valoarea impusa dvs
In termen de 15 zile de la afisarea listei de plata aveti dreptul in temeiul disp art 12 A c) si d) din HG nr 1588/2007 sa formulati contestatie la lista de plata.
Presedintele de asociatie detine obligatia sa raspunda la contestatie in termen de 7 zile
In termen de 10 zile de la afisarea listei de plata, puteti contesta sumele repartizare. Contestatia se face catre presedintele asociatiei care impreuna cu administratorul vor verifica si formula un raspuns in maxim 7 zile de la inregistrarea cererii.
Deoarece am lipsit din tara fiind in delegatie cu serviciul (pot dovedi)mai mult timp, la cota de intretinere pe apartamentul in care locuiesc s-a trecut toata diferenta nefacturata intre citirile individuale si valoarea totala de la tot blocul, asta ca pedeapsa. Cand am revenit am solicitat citirea contoarelor si regularizarea consumului pe apartamentul meu. Am verificat pe site-ul firmei administrator si fata de consumul citit real aparea in plus (din partea firmei) cate 210mc apa rece , 230mc apa calda, caldura in mai si iunie 2012. Am contestat sumele si am solicitat in scris firmei respective temeiul legal care a stat la baza acestui calcul, precum si recalcularea in functie de indexul real. Mi-au restrictionat accesul la site-ul de intretinere, pentru a nu mai vedea istoricul listelor, au trecut peste 30zile de la solicitare si refuza sa-mi dea raspunsul in scris. Sediul de asociatie nu exista, presedinta spune sa pun intr-o cutie la scara blocului solicitarea, dar va dati seama ca nu va recunoaste data cand am depus-o. Sa inteleg ca eu trebuie sa platesc 6.600lei (apa si caldura de la tot blocul nefacturate) cote de intretinere care nu reprezinta consumul meu, asta pentru ca am fost plecat din tara? Am convingerea ca firma de administrare si presedinta au incarcat in mod abuziv si intentionat cotele de intretinere ale acestui apartament. Va rog mult daca puteti sa-mi spuneti ce se mai poate face in aceasta situatie ? Multumesc pentru intelegere.
Ultima modificare: Joi, 26 Iulie 2012
ikon2007, utilizator
In raport de refuzul presedintelui de asociatie de a respecta disp art 10 din L nr 230/2007 si art 12 A din HG nr 1588/2007 sunteti indreptatit sa sesizati oficial serviciul specializat din cadrul primariei
@ikon2007
Deocamdata nu v-au bagat mana in buzunar ca sa va ia acei bani deci puteti sta linistit. Nu va stresati pentru niste nesimititi.

1. Orice dialg cu asociatia purtati-l in scris - prin posta cu confirmare de primire.
2. Depuneti sesizare la primarie cum v-a sfatuit d-na ynocentta
3. Plangere la politie pentru abuz in serviciu presedintelui de asociatie.
Ultima modificare: Luni, 30 Iulie 2012
grandanat, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot refuza sa plãtesc factura la caldura? Cartonica Cartonica In luna Decembrie m-am mutat la casa noua,un apartament cu 4 camere in Arad,caldura asigurându-se de la rețea cu repartitoare de costuri,unde am stat ... (vezi toată discuția)
Nereguli in asociatia de proprietari lauriciul lauriciul Buna ziua, problema mea este urmatoarea: de 2 luni mi-a aparut la intretinere suma de 112 ron pentru cheltuieli administrative si salarii, separat de fondul de ... (vezi toată discuția)
Noua factura de intretinere Spider22 Spider22 BUN!!!Am in fata noua factura de intretinere. Date primare:am CT de apartament si in bloc mai sunt inca 8. Avem repartitoare la consumatorii ... (vezi toată discuția)