avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 589 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Pe cine sesizez in cazul in care mi-a fost introdus ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Pe cine sesizez in cazul in care mi-a fost introdus plata 100% la toate serviciile de la care sunt debransat ?

Desi m-am debransat legal de multi ani de la serviciul de gaze, de la energie termica( fiind singurul imobil debransat), cat si instalare de apometre, presedinta de bloc mi-a introdus plata 100% la cheltuielile pentru aceste servicii din ultimele 4 luni, timp in care am nu am locuit in imobil. Ultima luna este afisata inca cu cheltuieli incorecte, iar pentru luna decembrie am obtinut informatiile detaliate de la noua firma de administrare a asociatiei.

Noul administrator mi-a trimis suma pentru fiecare luna restanta dar a refuzat sa-mi trimita cheltuielile detaliate si pentru primele doua luni restante, si de asemenea a afirmat in scris ca nu tine de administratie sa-mi raspunda de ce nu stie ca sunt debransat de la aceste servicii. Mi-a spus sa iau legatura cu reprezentantul legal(Comitetul Executiv)pentru a rezolva problemele.

Nu este prima data cand doamna presedinta face un abuz introducandu-mi o cheltuiala nejustificata si pe care am cerut ulterior sa fie scazuta. In conditiile in care ma simt ofensat in dialogul cu doamna presedinta din cauza tonului dictatorial, dar si reprosurilor pe care mi le-a adus pentru ca incerc sa am costuri mici, cred ca am nevoie de un avocat, dar voi urma sfatul dumneavoastra mai intai. Nu stiu cum fac o sesizare OFICIALA.
Ultima modificare: Miercuri, 12 Martie 2014
vasile2014, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters241232 , utilizator 16:29, 12 Martie 2014
1-Reprezentantul legal al asociatiei de proprietari este presedintele de asociatie
2-Pentru perioada cat nu ati locuit in imobil,ati depus solicitare oficiala la asociatie pentru scoaterea de persoane din evidenta de calcul a cotelor individuale de intretinere ?
3-De regula problemele inerente care apar in cadrul asociatiei de proprietari,trebuiesc solutionate cu decenta,intelpciune si cu multa toleranta
Initial ,in temeiul L nr 230/2007 art 10 solicitati oficial presedintelui de asociatie sa va prtezinte documentele justificative ale valorilor impuse la plata
Mai aveti la indemana disp HG nr 1588/2007 art 12 A al c si d ,in temeiul carora aveti dreptul sa contestati valoarea impusa in lista de intretinere-in termen de 10 zile de la afisarea acesteia
Presedintele de asociatie detine obligatia sa raspunda la contestatie in termen de 7 zile
Daca la nivelul asociatiei de proprietari ati parcurs procedurile prevazute de art 10 din L nr 230/2007 si art 12 A din HG nr 1588/2007 ,iar presedintele de asociatie refuza sa clarifice aspectele sesizate,sunteti indreptatit sa sesizati oficial serviciul specializat din primarie
Succes !

Ultima modificare: Miercuri, 12 Martie 2014
Adriantot, moderator
Multumesc pentru raspuns.

2 -Mentionez ca am deschis subiectul pentru a aduce in discutie tocmai cheltuielile de la care sunt debransat permanent, gaz si caldura, astfel incat acestea nu trebuie sa apara pe lista de cheltuieli indiferent ca sunt sau nu scazut din evidenta.

Corectitudinea indeplinirii functiei de presedinte nu depinde de cererea mea.
Nu am obiectat print acest topic impotriva platii cotelor individuale care nu au legatura cu caldura si gazul, acelea sunt mici.
Nu cred e normal sa supraveghez non stop presedinta unei asociatii, pentru a nu mai face abuzuri.

Daca sunteti debransat legal si de la termoficare si de la coloana comuna de gaz, atunci trebuia sa platiti doar caldura pentru tevile care va traverseaza apartamentul si caldura pentru partile comune, nu trebuia sa platiti nimic la gaz (numai sa nu fie o verificare a instalatiei la 2 sau 10 ani). Trebuie sa va adresati presedintelui asociatiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Repartizare energie termica vasile2014 vasile2014 Prin acest topic doresc sa informez avocatii interesati - daca imi va fi necesar - in cazul in care sfaturile pe care le primesc aici nu vor fi de ajuns pentru ... (vezi toată discuția)
Taxat pausal la gaze desi aveam contor de gaze ema_80 ema_80 Buna ziua, In 2004, mi-am montat contor separat la gaze pentru aragaz, insa asociatia de proprietari a continuat sa ma taxeze la consumul de gaze in regim ... (vezi toată discuția)
Costuri intretinere apartament gol val-c val-c Detin un apartament in Bucuresti care a fost inchiriat 3 ani si de 2 luni este liber si scos la vanzare. Am facut cerere de scoatere de la intretinere si am ... (vezi toată discuția)