avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 802 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Pot refuza sa plãtesc factura la caldura?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Pot refuza sa plãtesc factura la caldura?

In luna Decembrie m-am mutat la casa noua,un apartament cu 4 camere in Arad,caldura asigurându-se de la rețea cu repartitoare de costuri,unde am stat înainte nu aveam așa ceva,in luna Decembrie nu a venit nimeni la citire deși aveam consum nu am plătit decât pentru părțile comune total 220 roni.in luna Ianuarie a venit 1550 roni doar caldura,era sa leșin, dar m-am gândit ca daca țin cont si de Decembrie ar fi mai ok ,in Februarie am facut economii mari ,am oprit 2 calorifere,celelalte le-am dat pe mic etc,am avut o citire de 4 ori mai Mica,si caldura a venit ...950 de roni,..nu se poate chiar e mult.ce ma sfătuiti sa fac ? Multumesc
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 08:24, 12 Martie 2014
Puteti sa renuntati la repartitoare. Din experienta toti care le au montate le inchid iar cei care le tin deschise incalzesc si apartamentele vecinilor care au repartitorele inchise. Sistemul nu este bine pus la punct.
Cartonica a scris:
...in Februarie am facut economii mari ,am oprit 2 calorifere,celelalte le-am dat pe mic etc,am avut o citire de 4 ori mai Mica,si caldura a venit ...950 de roni,..nu se poate chiar e mult.ce ma sfătuiti sa fac ?

Cititi pe lista de plata si vedeti daca si ceilalti vecini ai dumneavoastra au de plata sume asemanatoare. Apoi discutati cu presedintele si administratorul sa va explice cum s-au stabilit aceste sume de plata. Sa aflati daca toate apartamentele au repartitoare sau nu, daca ati platit ceva din urma sau nu...

La nivelul imobilului unde v-ati mutat exista infiintata asociatie de proprietari ?
Daca exista asociatie de proprietari ,in temeiul L nr 230/2007 art 10 solicitati presedintelui de asociatie sa va prezinte documentele justificative ale situatiei cu care va confruntati
Mai aveti varianta,in temeiul HG nr 1588/2007 art 12 A al c si d sa contestati valoarea contributiei la intretinere,in termen de 10 zile de la afisarea listei
Presedintele de asociatie detine obligatia sa raspunda contestatie in termen de 7 zile

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renuntarea la repartitoarele de caldura carllod carllod Sunt membru intr-o aociatie de locatari,la bloc ANL din Constanta,deci inca suntem chiriasi,pana vor fi scoase la vanzare.Intrebarea mea este cum pot renunta ... (vezi toată discuția)
Incasarea partiala a sumei cheltuielilor lunare de catre asociatie de proprietari csillab csillab Buna ziua , as dori sa intreb daca incasarea partiala a cheltuielilor lunare trebuie acceptata de catre Asociatie ?Daca da unde este acest lucru reglementat ? ... (vezi toată discuția)
Probleme cu asociatia de proprietari(calculul spatiilor comune) catalin_milia catalin_milia Vreau sa va prezint situatia in care ma aflu si sa imi spuneti dumneavoastra ce pot face. M-am mutat recent intrun bloc in care majoritatea apartamentelor au ... (vezi toată discuția)