avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 874 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Renuntarea la repartitoarele de caldura
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Renuntarea la repartitoarele de caldura

Sunt membru intr-o aociatie de locatari,la bloc ANL din Constanta,deci inca suntem chiriasi,pana vor fi scoase la vanzare.Intrebarea mea este cum pot renunta la repartitoarele de calduradin apartamentul meu?Acestea au fost puse ulterior mutarii locatarilor in apartamente prin acordul nostru,nu existau inainte.Acum nu mai sunt multumit de repartitoare pentru ca am ajuns sa platesc cel mai mult din bloc,in conditiile in care factura pe tot blocul este de 5442 ron din care 2340 cheltuieli comune.aproape jumatate din factura o reprezinta cheltuielile comune si astea pentru ca ceilalti vecini nu dau consumul in mod corect.Citirea nu se face lunar sau trimestrial,sau o data pe anotimp,de cand locuim in bloc au fost citite doar o singura data.Nu mai vreau sa platesc minciunile si hotia vecinilor.Pot renunta ,chiar daca sunt singurul care vreau sa renunt la repartitoare,MOMENTAN.Daca da precizati-mi si mie legea sau articolul de lege pe care sa-l pot invoca.
Va multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 8 Februarie 2012
carllod, utilizator
Cel mai recent răspuns: carllod , utilizator 22:52, 9 Februarie 2012
Daca renuntati singur veti plati pausal si tot mult platiti.Dar de ce nu se face un control la repartitoare sa verificati daca sunt puse pe calorifere (poate sunt scoase daca nu sunt sigilate) si daca sunt corect citite.
Puteti pur si simplu sa refuzati sa dati indexele repartitoarelor. Calculele vor fi facute insa tot de firma de repartitore dar vor considera ca nu aveti repartitoare.

Celelalte raspunsuri se refera la denuntarea contractului inchieat de firma cu asociatia.

Problema este ca veti plati mult mai mult, o stiu din proprie experienta.

Vedeti ca va trimit si un mesaj personal cu lucruri care nu pot fi spuse pe forum. Ca sa il accesati intrati in contul dumneavoastra de utilizator.
Nu stiu ,am facut sesizare la firma care ne factureaza caldura,la administratora si degeaba,eu tot cel mai mult platesc,in conditiile in care dam drumul la repartitoare doar cand venim de la servici in toate camerele,as fi de acord sa platesc tot 536 ron doar caldura dar sa mearga caloriferul non stop 24 de ore din 24
Apartamente similare celui pe care il detineti ce valori de consum inregistreaza?
Pe ce va bazati cand suspectati vecini ca nu dau consumul in mod corect?
Normal ,asociatia de proprietari detine obligatia sa dispuna citirea indexului individual de consum lunar in vederea inregistrarii valorilor individuale in baza carora se calculeaza si cotele de intretinere
Ssesizati oficial presedintele de asociatie ,eventual membrii comitetului executiv asupra necesitatii preluarii periodice a indexului de consum individual,eventual verificarea starii repartitoarelor de costuri
Ultima modificare: Joi, 9 Februarie 2012
ynocentta, utilizator
sesizare m-am saturat si reclamatii de cate ori am facut,doar cand am zis ca renunt la repartitoare au venit saptamana trecuta sa ma verifice doar pe mine nu pe toti vecinii cum reclamam eu,dar cum e normal sa se intample ,asa scrie in ordinul ala nenorocit de la ANSCR 310 sau nu stiu cat din 2010.pai eu la apartament cu 2 camere cu un copil platesc 564 lei incalzire ,iar alti vecini tot la 2 camere dar cu 2 copii 210 cel mai mult,iar restul de 2 camere 110,150 nu depaseste nimeni 145,iar prieteni cu 3 camere de la blocuri necontorizate au platit 408 cel mai mult cu caloriferul deschis non stop 24 de ore din 24.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Solicitare montare repartitoare hcuudriste hcuudriste Locuiesc int un complex de 15 apartamente in care caldura se plateste la comun fara a exista repartitoare pentru un calcul separat pentru fiecare apartament; ... (vezi toată discuția)
Repartitoarele de caldura lauriana74 lauriana74 cum se poate renunta la repartitoarele de caldura montate in apartament? dupa renuntare, cum se va face plata caldurii? contorizat? (vezi toată discuția)
Un calorifer in plus la plata andreistan andreistan In blocul nostru s-au mutat de 2 ani o familie in un apartament de 2 camere. Cand au cumparat [b]apartamentul acesta avea 4 calorifere cu 4 ... (vezi toată discuția)