avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 406 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... solicitare montare repartitoare
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

solicitare montare repartitoare

Locuiesc int un complex de 15 apartamente in care caldura se plateste la comun fara a exista repartitoare pentru un calcul separat pentru fiecare apartament; vecinii de la demisol avand probleme de igrasie consuma cadura non stop si as vrea sa stiu daca exista o lege care sa mi dea dreptul sa cer montare de repartitoare pentru caldura pentru fiecare apartament, avand in vedere ca o parte dintre vecini se vor impotrivi deoarece le convine situatia de mai sus...
Ce se intampla daca doar o parte dintre apartamente au montate repartitoare? Se modifica calculul caldurii la intretinere?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 16:19, 26 Februarie 2013
Se modifica calculul, dar sa stiti ca repartitoarele nu sunt "o fericire", noi am avut repartitoare si am renuntat, foarte multi proprietari opreau caldura de la calorifer si foloseau ca sursa de incalzire gazul care este la comun, am gasit apartamente cu repartitoare scoase si tinute pe balcon (erau cu citire radio), iar caloriferele "duduiau".
Acum am renuntat la repartitoare si in zilele "mai calduroase" coboara administratorul in subsol si opreste caldura cateva ore si toata lumea este multumita.
Conditia ca sa va montati repartitoare este de a fi 80% pentru montare, adica 12 apartamente.
Daca acestea isi monteaza repartitoare celorlalte li se calculeaza caldura in functie de maximul inregistrat la consumul contorizat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impartire caldura cu repartitoare piticot20 piticot20 Buna ziua, Vin cu o rugaminte, tocmai am primit factura de la RADET cu incalzirea si habar nu am cum sa o calculez. La noi in bloc sunt repartitoare, pana ... (vezi toată discuția)
Asociatie de proprietari sally_daisy sally_daisy Buna dimineata, V-as ruga sa ma ajutati sa inteleg daca problema cu care ne confruntam in cadrul asociatiei de proprietari are vreo rezolvare si anume: Cei ... (vezi toată discuția)
Legea 121/2014 "repartitoare obligatorii" mimi1967 mimi1967 Buna ziua. Cum putem sa ne opunem legii care ne obliga sa ne punem repartitoare individuale pentru caldura. Avand in vedere ca si contoarele de apa rece si ... (vezi toată discuția)