avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 210 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Impartire caldura cu repartitoare
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Impartire caldura cu repartitoare

Buna ziua,

Vin cu o rugaminte, tocmai am primit factura de la RADET cu incalzirea si habar nu am cum sa o calculez. La noi in bloc sunt repartitoare, pana acum am colaborat cu o firma care citea repartitoarele si impartea caldura pe apartament dar acum proprietarii au renuntat la serviciile lor (de cateva zile). In acest caz, noi, asociatia, trebuie sa calculam caldura in functie de indexul de pe repartitor. Cum se face calculul corect?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: johnpescar , utilizator 18:09, 22 Noiembrie 2011
Conform Normei tehnice privind repartizarea consumurilor de energie termică între consumatorii din imobilele de tip condominiu, în cazul folosirii sistemelor de repartizare a costurilor pentru încălzire şi apă caldă de consum, aprobate cu Ordinul ANRSC 343/2010 calculele cadurii contorizate la nivel de apartament se face numai cu firme autorizate. Asadar, daca ati renuntat la firma, renuntati si la masurarea acesteia cu repartitoarele, repartizand caldura la pausal (dupa cota-parte indiviza).
Iata ce se spune la art.1 al acestor norme:
(4)Montarea şi/sau exploatarea repartitoarelor de costuri sau a contoarelor de energie termică
la nivel de apartament se poate realiza numai de persoane juridice autorizate de A.N.R.S.C..
(5)Repartizarea costurilor pentru încălzire utilizând indicaţiile repartitoarelor de costuri
efectuate de către persoane fizice sau juridice neautorizate, atrage după sine nulitatea de drept a
repartizării, respectiv a cotelor de încălzire ce revin proprietarilor apartamentelor sau spaţiilor cu altă
destinaţie şi nu constituie bază legală pentru determinarea consumului în vederea stabilirii
cuantumului ajutorului lunar pentru încălzire acordat conform Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 5/2003 privind acordarea de ajutoare pentru încălzirea locuinţei, precum şi a unor facilităţi
populaţiei pentru plata energiei termice, cu modificările şi completările ulterioare.


Cititi mai mult aici
[ link extern ]
e foarte usor sa faci un program care sa faca toate operatiile pe care la face firma, dar in acest caz nu mai trebuie sa platesti suma de de cativa lei pe fiacare calorifer, si deci aceste firme ar muri
Asa este, numai ca asociatiile de proprietari, ca persoane juridice ce se afla, trebuie sa respecte legea.
pai daca nu mai au contract cu firma, pot sa-si faca singuri "bucataria", daca se aproba in sedinta de bloc aceasta metodologie
Dv. ati citit ce am postat eu mai sus, fragment din Normele aprobate de Ordinul 343/2010?
O fi bucataria blocului, dar te trezesti, ca administrator, ca incep nemultumirile oamenilor, iar unii se trezesc sa te intrebe de sanatate, pe ce baza calculezi cum calculezi...si incep cu reclamatiile...si cazi ca bobocul de rata cu ciocu'n tarana? Cazi! Asa ca, daca tot au facut-o, ca nu le convenea calculul pe repartitoare, renunta la ele si platesc la pausal, asa cum faceau inainte. Care e problema? E chiar mai simpla!

Au poate vor si cu gura unsa si cu sufletu-n rai?!?

Alte discuții în legătură

Nu vreau sa renunt la repartitoare costachedd costachedd Bloc 4 etaje, 2 scari, 18 apartamente/scara, apartamente cu 4 si 2 camere. Locatarii au hotarat sa renunte la repartitoare si au ales sistemul pausal . La ... (vezi toată discuția)
Calculul caldurii la comun carmen bodeanu carmen bodeanu La ce se refera cota de 10% din costurile de incalzire ale scarii de bloc,care urmeaza a fi platita de posesorii de centrale de apartament?;eu inteleg ca se ... (vezi toată discuția)
Debransare radet damxie damxie Buna ziua, as vrea sa va supun atentiei urmatoarea problema: am cumparat un apartament care are o centrala termica instalata, si care deocamdata functioneaza ... (vezi toată discuția)