avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 395 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Impartire caldura cu repartitoare
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Impartire caldura cu repartitoare

Buna ziua,

Vin cu o rugaminte, tocmai am primit factura de la RADET cu incalzirea si habar nu am cum sa o calculez. La noi in bloc sunt repartitoare, pana acum am colaborat cu o firma care citea repartitoarele si impartea caldura pe apartament dar acum proprietarii au renuntat la serviciile lor (de cateva zile). In acest caz, noi, asociatia, trebuie sa calculam caldura in functie de indexul de pe repartitor. Cum se face calculul corect?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: johnpescar , utilizator 18:09, 22 Noiembrie 2011
Daca veti da o cautare pe Goagal o sa gasiti.....
Eu am asa ceva:
Repartitorul Memotron WHE 30Z este un repartitor electronic al carui principiu de functionare se bazeaza pe utilizarea a doi senzori de temperatura care masoara permanent temperatura radiatorului si a mediului ambiant si a carui indicatie este obtinuta pe baza diferentei masurate dintre aceste + doua temperaturi.
Inca o intrebare...in cazul in care comitetul propune calcularea caldurii la pausal, proprietarii pot refuza acest mod de calcul?
E ceva de genul...unii au renuntat la caloriferul din bucatarie, unii au montat calorifere si in balcon, altii au facut modificari au spart peretele spre balcon , au inlocuit caloriferele din casa cu unele din tabla mai mari....si zic ca nu prea ar fi corect acest mod de calcul...desi blocul a fost construit in asa fel incat sa se poata plati la pausal, diferenta era la nr de elementi la calorifer in functie de pozitionarea apartamentului. Eu nu reusesc sa ma inteleg cu proprietarii (80 % pensionari), nu vor sa plateasca repartitoarele noi, nu vor sa accepte montarea altora pe tevile verticale din apartament asa cum cere firma care citeste , nu vor nici calcul Pausal.
Astept sfaturi ca nu mai stiu ce sa fac.....
Multumesc,
Daca nu vor nimic, atunci puneti un afis prin care ii instiintati ca factura la incalzire nu va fi repartizata pe liste, nu va fi incasata deci, nu va fi platita la furnizor intrucat nu a fost incasata de la locatari si deci in 2-3 luni vor ramane fara caldura si apa calda. ;)

Daca vor sa aiba caldura, sa se hotarasca asupra modului de calcul al caldurii.
Pe cota-parte indiviza ar fi incorect in conditiile aratate de dv.
Amenintatii in acel afis ca dupa ce vor fi debransati de la sistemul de incalzire, o sa chemati televiziunea sa ii filmeze ca pe babele imbracate gros si iesite in strada sa protesteze din orasul Eforie din judetul Constanta, din emisiunea de aseara. Daca observati in fiecare seara se prezinta cate o istorie legata de lipsa incalzirii.Nu e deloc de ras, trebuie sa ne gandim oare ce mai urmeaza?.:O

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nu vreau sa renunt la repartitoare costachedd costachedd Bloc 4 etaje, 2 scari, 18 apartamente/scara, apartamente cu 4 si 2 camere. Locatarii au hotarat sa renunte la repartitoare si au ales sistemul pausal . La ... (vezi toată discuția)
Calculul caldurii la comun carmen bodeanu carmen bodeanu La ce se refera cota de 10% din costurile de incalzire ale scarii de bloc,care urmeaza a fi platita de posesorii de centrale de apartament?;eu inteleg ca se ... (vezi toată discuția)
Debransare radet damxie damxie Buna ziua, as vrea sa va supun atentiei urmatoarea problema: am cumparat un apartament care are o centrala termica instalata, si care deocamdata functioneaza ... (vezi toată discuția)